Konunuzu inceledim, öncelikle söylemiş olduğunuz hususlar hukuki süreç ve safahatlarla uyuşmuyor, dolandırıldığınız iddiası dışında diğer kısımların gerçeği yanısttığını düşünmüyorum.
Mülahazalarımın Saiki;
Nitelikli dolandırıcılık şikayete tabi bir suç değildir, bu şikayet TCK/158 1-f kapsamında alınır ve bu kanun maddesi hiçbir şekilde
UZLAŞMAYA TABİİ DEĞİLDİR VE OLMASININ DA MÜMKÜNATI YOKTUR.
Nitelikli dolandırıcılık suçunda mağdurun zararı giderilse dahi, (
Tavassut olmaz )
KAMU DAVASI açılır, mağdur, sanıktan zararın giderilmesini talep edebilir, lakin sizin söylediğiniz gibi uzlaşma gibi kendi keyfine binaen bir miktarı
YASAL OLARAK talepte bulunması da mümkün değildir, ve mağdurun zararı giderilmiş olsa ve taraflar arasında uzlaşma sağlansa, müşteki tarafından şikayet geri çekilmiş olsa dahi, dosya her ne olursa olsun kesinlikle kamu davasına çevrilerek kovuşturma fazına geçirilir.
Aynı zaman da belirtmekte fayda varki, bir kişinin sizi dolandırdığı iddiası ile sorumlularından şikayetçi olduğunuz takdirde, uzlaşma ve tavassut gibi durumlar uygulanmaksızın, eğer şüphelinin suçu işlediğine dair yeterli ve somut kanıt varsa, savcının tensipi ile şikayet kamu davasına çevrilerek, sorumlularının tecziyelendirilmesi talebi ile kovuşturma aşamasına geçiş sağlanır.
Mağdur şikayetini, mağduriyeti giderilerek yahut sair bir durum neticesi ile geri almış dahi olsa, bahse konu tahkikat ve kovuşturma KAMU ADINA YÜRÜTÜLÜR, yani dava her halükarda AÇILIR ve AÇILMAK ZORUNDADIR.
Şikayetten herhangi bir saike binaen vazgeçilse dahi, bu kamu davasının düşeceğine ve dosyanın kapatılması durumlarının önüne geçemeyecektir, sanık tahkikat aşamasın da mağduriyeti giderip, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyebilir, lakin bu durumda dahi yine dosya kamu davasına çevrilecek, tahkikat yani soruşturma aşamasında zararı giderirse, zararı kovuşturma aşamasında giderdiği için 3/2 oranın da indirim alacak.
Sanık mahkeme, yani kovuşturma aşamasında da zararı giderebilir, eğer tahkikat değil de kovuşturma yani mahkeme aşamasın da zararı giderirse 3/1 oranın da alacağı hapis cezasın da indirim alacaktır, yani her ne olursa olsun şikayet 1 kere kayıt altına geçip, soruşturma başlatıldıktan sonra, şikayet mecbur ve zarureten KAMU DAVASINA çevrilecek, mahkeme aşamasından ve sanığa hükm edilecek cezai mueyyidelerden vareste olmayacağı gibi yalnızca sanık lehine müspet indirimler olabilecektir.
Hulasa, konunuz ne yazık ki ya gerçeği yanıstmıyor, ya da anlatım minavilinizde eksiklikler var.
Ayrıca konuya eklemiş olduğunuz Papara dekontu da gerçek olmadığı gibi emniyet içerisin de Dolandırıcılık Şube diye bir birimde bulunmamakta.
Aynı zamanda konunuzda, soruşturma aşaması tamamlandıktan sonra tavassutun sizinle iletiime geçtiğinizi söylemişsiniz, uzlaşmaya yani şikayete tabi suçlarda dahi uzlaşma süreci bu şekilde ilerlemez, soruşturma tamamlandıysa zaten kişilerin şikayete tabi bir suç da olsa artık uzlaşma kısmı geçilmiş ve kişilerin tecziyelendirilmesi ile kamu davasına gönderilerek, kovuşturma aşamasına geçilmiş olur, yani şikayete tabi suçlarda dahi uzlaşma kısmı bu şekilde ilerlemez, burada da tutarsızlık ve gerçeği yansıtmayan kısımlar var.
EĞER SÖYLEDİKLERİMİN AKSİ BİR DURUM SÖZ KONUSU İSE BU İDDİALARINIZI KANITLAMAK İÇİN LÜTFEN ELİNİZDE OLAN ŞİKAYET EVRAK, UZLAŞMA VE TAVASSUT BELGELERİNİ (İLGİLİ KİŞİSEL VERİLERİ SANSÜRLEYEREK KONUYA EKLEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ, (BENİM BÖYLE BİR İSTEĞİM YOKTUR, SİZ KANITLAMAK İSTERSENİZ BU DURUMU SİZ İSTEYEBİLİRSİNİZ.) Harici bir durum söz konusu ise forum üyelerini yanlış bilgilendirmemek maksadı ile konunun silinmesi forum üyelerinin faydasına olacaktır. @AYJANS;
Bu durumun prosedürlerini sizde iyi bildiğiniz ve böyle bir durum olamayacağını bildiğiniz için sizi de konuya etiketliyorum:
@gokdeniz;