Ülkede şirketlerin ve holdinglerin çoğu eğitimsiz ahlaksız ve mafyatik insanların elinde. Durum buyken en iyi eğitimli en deneyimli en güzel diplomali bireyler bile itin köpeğin yanında imzamemuru olarak çalışıyor.
Değindiğiniz her detayda haklılık payı var. Ancak ülkede iş piyasası böyleyken sizin belirttikleriniz hep ikinci üçüncü planda önemli kalıyor.
Torpilin rüşvetin hemşehriciliğin imza mühendisliğinin tanrılaştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz.
Elit patronların kerkenez evlatları ve yakınları, en iyi eğitimli beyaz yakalıdan kat kat üstün olmaya devam edecek. Ve o beyaz yakalılar mavi yakalılar tüm ömrü boyunca çalışsa bile o kerkenez veletlerin yancısı, şamar oğlanı olmaya devam edecek.
Kendi şini kuran girişimciler ve binde bir onbinde bir istisnalar hariç tabii..
işte eğitim ve nitelik kısmı burada önem arz ediyor patron zengin yada holding sahibini geç bile en dip seviye işsiz bile niteliksiz vizyondan uzak.
misa forum üzerinden bahsedeyim.
bedavadan 500 tl şuraya üye ol bilgilerini gir diye konu açsam o konu patlar herkes bilgilerini girer DM kutum dolar.
hemen çok para kazanabilirsin birşey yapmana gerek yok diye konu açsam yine o konu patlar gider DM kutum dolar.
şu kadar gelir garanti ortak iş yapalım diye konu açsam yine o konu patlar gider DM kutum dolar.
diğer yandan
startup yapacağız bana şu nitelikte bireyler gerekiyor diye konu açsam kimse yazmaz.
yeni bir girişim için ortak arıyorum nitelikler şu olmalı diye konu açsam kimse yazmaz.
yeni iş deneyeceğiz şu konuda uzman kişler gerekli diye ilan açsam kimse yazmaz.
uzun lafın kısası demem o ki nitelikliyim diyen de çalışmak emek sarf etmek, beklemek istemiyor, denemek istemiyor PC başında oturup video izlemek film izlemek daha kolay ve güzel geliyor insana.
kafa yorup proje üretmek bir şeyler yapmak ortak girişim yapmak istesen olayını geçtim.
parasıyla çalışan bulamıyorsun çoğu zaman forumda konulardan bile giriş gelişme sonuçları analiz edebilirsin . kolay para konuları popüler olur belli zaman sonra şikayetleri gelir
parasıyla düzgün iş yapacak nitelikli üreten zamanında işini yapabilen ve legal şekilde hakkını alabilen kısmında büyük problemlerimiz var.
bu problemlerin başlıca sebebi kolay oturduğun yerden para kazanma hayali.
herkes oturduğu yerden kolay para kazanma peşinde. Bu hayalle evlerinde oturup birisi ayaklarına gelsin de ona para versin diye umutla bekliyorlar.