Küresel firmalar kimyasal zehirlerle toprağımızı bereketimizi bozdular. Bundan 50 yıl önce ve 35 yıl önce olanları ve durumu bilseniz ağzınız açık kalır.

Teknoloji ve lojistik üstünlüğü sayesinde küresel gıda ve tarım şirketleri yerli üreticiyi bitirdi batırdı silkti attı.

Tüm rekabetle birlikte, daha ucuza aldığımızı zannettiğimiz gıdalar gdolu hormonlu pestisitli ve toksik. Para vererek gıda değil zehir yiyip içiyoruz.

***
Tüm bunların sonucunda büyük çaplı şirketler bolca kazanmaya devam ederken küçük çiftçiler hep batmaya, köyü terkedip şehre göçmeye devam ediyor.

***

Durumu hala daha anlayamayan kavrayamayan insanlarımız ise aptalca klişe yaklaşımlarla belli kesimleri hedef almaya devam ediyor. Oysa gemi battığında hepimiz birlikte boğulacağız.