kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
REEGAZ Hocam siz yanlış hatırlamıyorsam baya akpciydiniz. Her şeyi ile savunuyordunuz diye hatırlıyorum. Fikriniz falan mi değişti konularınızın tarzı değişmiş çünkü ' de

Konuya gelirsek
Bu ekonomide müstakil ev çok zor. İyi ekonomide bile zor. Ekonomisi iyi olan ülkelerde bile müstakil evler büyük şehir dışına doğru yapılır. Şehir içinde müstakil genelde o şehrin varlıklı kesimi yapar anca.

Müstakil evi sadece yapmakla iş bitmiyor , alt yapı daha zor , ulaşım daha zor , kısaca müstakil ev devlet tarafında alt yapı olarak zorluk yaratıyor.

500 M2 bir alanda 50 daire varsa , 50 aile için tek alt yapı yetiyor.
Ama 500 m2ye bir kişi bir ev yaparsa , ona ayrı alt yapı diğerine ayrı süreç baya uzuyor ve zorluyor.

Bizim istanbul silivri deniz tarafında yazlık villamız var , elektrik bağlatmamız 3 sene sürdü. Trafoda yeterli hat yok bilmem ne diye diye oyaladılar. Çevredeki yapılaşma dağınık olduğundan az kişi için yeni yatırım yapmıyorlar.
Şuanda Doğalgaz su elektrik var ama internet yok , Oda 10 seneye gelir

Günümüz şartlarında dağ başına başımı sokacak bir müstakil ev yapayım desen 3m TL paran gider. Oradan ne işine gidebilirsin ne'de temel ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.
Ama şehir içinde 3m TLye iyi kötü yerine göre daire alabilirsin.
Boş arazi çok herkes kapsın ev yapsın ile iş yürümüyor

Kısaca kimse 5 lira olan şeyi 50 liraya satmıyor. Bir malın değerini alıcı ve satıcı ortak noktada belirliyor. Bir mala Para veren kişi azalırsa fiyatı düşüyor şuanda araç ve emlak piyasasında olduğu gibi ama düşüş bir yere kadar işe yarar çünkü maliyetler ortada.
Eğer bu yazılan doğruysa bu konuya gerçekten gülerim. @reegaz size dediğime çıkıyoruz zaten siz de büyüyüp anladığım kadarıyla o mafyalardan olmuşsunuz bir zamanlar ya da bıkmışsınız bilmiyorum( yazılanlar doğruysa..)
Bununla beraber çok iddialı konuştuğunuzu düşünüyorum mesela hepinizden çok diye başlayan cümleler devamı her ne olursa olsun bu kadar aleni ve serbest bir yerde çok iddialı..