Merhaba
Vodafone olan yaşadığım bir sorundan dolayı tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. Olayı kısaca özetliyorum.

Şubat ayının başında Vodafone Online başvurudan Özel numara ve tarife başvurusu yaptım. (Numara bedeli 7.500 TL). ve sim kartımın adresime kurye ile gelmesini istedim. bir süre sonra kurye geldi. benden bazı belgeler istedi (ikametgah vs) bende bunları verdim. sözleşmeye imza attırdı ve bir nüshasını bana vermedi. 2 gün sonra hat açılmış ama ben sinyal alamıyorum. Aradım vodafonu durumu anlattım. bana sim kartın üstünde yazan numarayı söylememi istedi bende kendisine söyledim ve bana sizin sim kartınızdaki numara ile sistemdeki eşleşmiyor dedi. Ne yapacağız dedim. Vodafone bayisine gidin yedek sim kartı alın sorun çözülür dedi. Bende ücretli mi bu işlem diye sorduğumda evet ücretli dedi. Dedim ben neden ücret veriyorum benden kaynaklanan bir sorun değil yanlış sim kartını getirmişsiniz dedim. Yapacak başka bir şey yok diye cevap verdiler. Bende kuryeye mesaj attım abi yanlış sim kartını getirmişsin bu çalışmıyor eşleşmiyormuş sistemdeki ile diyorum bana bizde yanlışlık yok vodafone ile görüş diyor. vodafonu arıyorum tekrar aynı şeyleri söylüyor gidin yeni sim kart alın diyor. başka yapacak bir şey yok diyor. yaklaşık 3 gün boyunca sürekli aradım konuyla ilgili sürekli aynı cevabı aldım başka yapabileceğimiz bir şey yok diye. Bazıları telefonlardan kaynaklan uyuşmazlıklar olabiliyor (telefonum s22 ultra) bayiye gidip yeni sim kart alırsanız uyuşmazlık çözülür diyor. bende para verince uyuşmazlıklar çözülüyor vermeyince uyuşmazlık mı oluyor ne saçma işlem dedim. oda başka bir işlem yapamıyoruz diye cevap verdi. Ben kendilerine defalarca sorun benden kaynaklanmıyor getirin doğru sim kartını kurye ile dememe rağmen öyle bir işlem yapamıyoruz dediler. En sonunda biriyle konuştuğumda bana bayiye gidin seri no güncelleme yapın ücretsiz dedi. bende gittim ana bayiye oradaki çalışan abi seni kandırmışlar öyle bir şey yok istersen ücretli yedek sim kart veririm dedi. bende tekrar aradım vodafonu durumu anlattım arkadaş yanlış bilgi vermiş sim kart almanız lazım dedi. bende dayanamayıp kapatın hattımı ben istemiyorum hizmet vermiyorsunuz çözüm sunmuyorsunuz istemiyorum dedim. Bu seferde cezasını ve vergisini ödemeniz lazım. Bende hizmet vermiyorsunuz hizmet alamadığım için ücretsiz kapatmak zorundasınız dedim. bana yapamayacaklarını ücretleri kabul etmeniz halinde kapatacaklarını söylediler. bende sözleşmeyi istedim. bana vermediniz sözleşmeyi dedim. mobil uygulamadan görebilirsiniz dediler. bende kendilerine mobil uygulamaya giremiyorum sim kartım çalışmıyor mesaj gelmiyor. sim kartıma sinyal gelmiyor giremiyorum dedim. bişey yapmadılar. Yaklaşık 1 hafta boyunca en az 10-15 kere toplamda 9-10 saat görüştüm sonuç hep aynı gidin yeni sim kart alın. btk üzerinden şikayetçi oldum en sonunda durumu anlattım hattımın kapatılmasını istiyorum diye kayıt oluşturdum bana bu kez dönüş yaptılar siz gidin alın bize dekontu yollayın faturanızdan düşelim dediler. bende 1 haftadır kimse bana bunu söylemedi. ayrıca ben niye gidip alıyorum da dekontu yolluyorum bunlarla uğraşıyorum istemiyorum kapatın dedim. ondan sonra isterseniz kurye ile yollayalım dediler bende bunu size 1 hafta boyunca söylüyorum kapatmak isteyince mi yolluyorsunuz daha önceden böyle bir işlem yapılamıyor diyordunuz, kapatın istemiyorum deyince ceza ve vergilerden bahsetti.
bende en sonunda dayanamadım mart ayında tüketici hakem heyetine başvurdum. konuyu kısaca anlattım. bana verilen sim kartının fotosunu vs yolladım. o görüşme yaptığım 1 haftalık süreçteki kayıtların dinlenmesini ve hattımın ücretsiz kapatılmasını istiyorum diye bildirdim.
yaklaşık 3 ay sonunda karar çıktı. kararı ve vodafone savunmasını aşağıya bırakıyorum.

Vodafone Savunması

Karar

Şimdi ben burdan ne anlayayım. ben sözleşmeyi sunmadığım için ve belge sunmadığım için red veriyor. Sözleşmeye ulaşamadığımı yukarıda yazmıştım. onun dışında kanıt olarak ses kayıtlarını ben nasıl bulabilirim de koyabilirim. Vodafone'nin verdiği cevaba bakın biz SMS gönderdik. ya sen gönderdin de bana gelmiyor ki sim kart çalışmıyor. bu ne saçma bir açıklama ve bu açıklamayı nasıl kabul edebiliyor tüketici hakem heyeti. Ben sim kart çalışmıyor vs vs anlatıyorum adamların verdiği cevap bu.

Tüketici hakem heyeti sayfasını 2-3 günde bir girere kontrol ederim. en son çarşamba günü yani 26/06/2024 tarihinde bakmıştım karar yoktu. bugün yani 29/06/2024 tarihinde karar yüklemiş sisteme. ama bana tebliğ felan birşey gelmedi. karar 13/06/2024 tarihinde verilmiş. Şimdi konu hakkında hukuki bilgisi olan arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yazım yanlışları için kusura bakmayın.
(Bu arada vodafone yaklaşık 4 aydır faturayı ödemediğim için avukata vereceklermiş. bende tüketici hakem heyetinin sonucunu bekliyorum. avukata verebilirsiniz dedim.)