bi tane geniş çerçeve de düşünecek adam yok mu burada? devlet yönetiliyor devlet 4 tarafında savaş var, biraz boynunu eğse tepesine binmeyi bekleyen ülkeler var. etrafındaki ülkelerin hali ortada hala ders çıkartmayıp bugün bu ülkede güvenle yürüyebiliyorsan şükret, eğer sen karnını doyuramıyorsan bu senin sorunun devletin sorunu mu ? o halde vatandaş oalrak sen daha güzel işler yap, sen kazan devlet kazansın. ben anlamıyorum vatan hainin gibi yorumlar yapılıyor devlet aklıyla kendi aklınızı bir mi tutuyorsunuz kardeşim siz? bu memlekette hala güvenle yürüyebiliyor musun? kafama bir bomba düşücek diye tedirgin misin ? etrafındaki tüm ülkelerde savaş var, ve sende zaten bunun içine çekilmeye çalışıyorsun farkın da mısın ?
Hep bi muhalefetlik önce toplum olarak bir şeyler yap sonra devletten bekle.
Devlet senin karnını doyurmak zorunda değil senin güvenliğini sağlar. Eğer bir gün can ve mal güvenliğinden şüphen olursa acaba ölecek miyim diye sorgulamaya başlarsan o zaman devleti sorumlu tut.
Sen yarın canından ve malından şüphe etmiyorsan otur önce bunun şükrünü yap, sonra o küçümsediğin makarnayı yemek istemiyorsan git kuzu çevirme yiyecek parayı kazan.

bugün kafanı dışarı çıkarttığın da bir bomba düşmüyorsa rahat rahat yaşabiliyorsan gerisini hesabını kendi içinde ver. Devlet senin karnını doyurmak sana bakmak zorunda değil. Sen bu devlet için bir şeyler yap o halde muhalefet olmak yerine.

Kendini o vasıfta görmüyorsan veya sen bu devlet için bir şeyler yapmamışsan devleti eleştirme hakkını kabul etmiyorum.
Şu kentrilyon bu kentrilyon çarpıtmalara bak, oturun önce kendinizi sineye çekin de öyle yorum yapın. Sen bu sokaklarda hala güvenle yürebiliyorsan içinde yaşadığın vatan sayesindedir.
Borç her zaman vardı, bugün mü oldu ? 3-5 tane çakal rüşvet veya para yedi diye devletin tamamı mı yemiş oluyor ?
Dua edin o makarnayı hala yiyebiliyorsun. Yarın pasta yediğin için devleti teşekkür etmediğin gibi bugün makarnayı yediğinde devleti suçlayamazsın.
Sadece aciz insanlar kendi sorumsuzluklarını, tembelliklerini başkalarının üzerine atıp kendince haklı sebepler oluşturur. Git önce eleştiriceğin birisi varsa karnın doymadığı için ailenden başla. kendinden başla en son devleti sorumlu tutabilirsin.
Bunun sorumlusu o makarnayı yemeyi kabul edendir. Sen kendine neyi layık görüyorsan o. Devlet sana babanın yapmadığı babalığı mı yapmasını bekliyorsun diye sorarım. Bu sözlerim üstüne alınmak isteyen herkesedir, eğer sen açsan bu senin tembelliğindendir, yanlış anlaşılmasın bugün adam aç kalsa ekmeğini taşı oyar karnını doyurur eğer bunun yapamayan varsa o kişinin kendi acizliğinden başkası değildir, sonra devlet benim karnımı doyurmuyo diye gezinmeyin.
Bu sözler üstüne alınmak isteyen herkese devlete muhalefetlik yapana kadar gidin işinize gücünüze odaklanın o zaman makarna yemeği tercih etmek yerine pasta alıp yersiniz. Bu devletin 80 milyon nufüstan fazlası var bir baba evdeki 3 çocuğuna bakamıyor sen bi devletin 80 milyon çocuğuna mı bakmasını bekliyorsun? Devlet kavramını iyice araştır, önce bu vatan için siz bir şeyler yapmaya çalışın muhalefetlik yapana kadar, sonrasında yine bir sorun varsa o zaman gidin eleştirinizi yapın.