bildiğim kadarıyla akrep hocam geçmiş olsun.
Sabun ve su ile yıkayıp buz basın. Geçmiş olsun.
Evet hocam , akrep bu. Boyutundan anlaşıldığı kadarı ile daha yavru , zehiri o kadar fazla ve öldürücü değildir. Türkiye'de bulunan çoğu akrep türüde öldürücü zehire sahip değildir.Ben doğuda yaşıyorum , beni sokmuştu yanma kaşınma ve şişme oluyor. 2-3 gün sonra geçer.
Pek endişelenecek bir durum yok gibi görünüyor.
akreplerin bildiğim kadarıyla yavruları daha da zehirli olabiliyor. Dikkat edin hocam acil bi doktora başvurunuz.
Sarı akrepler zehirli oluyor hocam yavru bile olsa hastaneye gidin hemen.
evinizi ilaçlatmanız gerekiyor sağlığınız için, eğer tek bir akrep gördüyseniz başka akreplerde vardır
Akrep evet bişey olmaz klasik r10 abartilarina bakma ambulans bekle bir analiz yaparlar
dostum bi doktora gidin , bu sarı akrep zehirli olabilir valla
Evet akrep bu sarı akrep patates, soğan vb. ürünlerden genelde çıkıyor ve genelde tarla gibi alanlarda oluyor bizzat şahit oldum. Direkt doktora gitmeniz ve evi ilaçlatmanız oldukça önemli
Akrebide al yanına türüne göre iğne yaparlar. Çok bı sıkıntı değil serum vs birkaç saat musahade altında tutar okeydir.
Geçmiş olsun hocam da benim aklıma şu takıldı yavru varsa anne de vardır bir ilaçlatın evinizi bahçenizi. Çok geçmiş olsun
Kimseyi dinlemeyin en yakın sağlık kuruluşuna ulaşın acilen.
Evet sarı akrep, geçmiş olsun.
Evet bu bir yavru akrep eminim ki devamı mevcuttur ısırdıktan sonra kaçma enerjisi biter dinlenmeye geçer evinizi ilaçlatın geçmiş olsun
Akrep hakkında bilgi sahibi değilim ama ne olursa olsun bir görünmenizde fayda var hocam. 2 dk yakında ki sağlık kuruluşuna gözükün.
Çok geçmiş olsun hocam.
Evet zehirli olduğunu biliyorum geçmiş olsun
Geçmiş olsun son durum nedir bilgilendirirseniz bize de faydası olsun
geçmiş olsun evi ilaçlatın yavrusu geldiyse daha kötüsü de olabilir camlara veya açıklık yerlere sineklik gibi şeyler takın
Herkese teşekkürler arkadaşlar konuyu açtığımda çoktan ambulansı aradık gelmesini bekliyorduk ekip geldi baktı yavru akrep olduğunu ve bu bölgede hiç zehirli akrep olmadığını bugün bizden önce 3 akrep sokma vakası için gittiklerini söylediler. Biz yinede garanti olsun diye gece devlet hastanesine gittik fakat oradaki doktor hiç yerinden kalkmadan muayene bile etmeden bir şey olmaz gidebilirsiniz dedi ilgilenmediler bile bizimle marmaris devlet hastanesinde. Oradan çıktık hemen özel hastaneye gittik şükür ki oradaki doktorlar yardımcı oldu muayene ettiler ve bir sorun olmadığını söylediler sadece vücut anlık olarak reaksiyon göstermiş herhangi bir zehirlenme vs olmadığını söylediler çok şükür bunuda böyle atlattık fakat bir kez daha devletin yanımızda olmadığını görmüş olduk. Bunca bağkur sigorta parasını çöpe atıyoruz sadece olan bu. Gerek konuya yazan gerek özelden bana yazan ulaşan merak eden tüm herkese teşekkür ediyorum