Hocam maalesef yok diye biliyorum, ayrıca dikkatli olmak lazım 170 TL'lik ürünü 120 TL'ye satan satıcılarında ürün yorumlarında resimleri incelemek lazım eksik parça olabilir. Ancak şunu ifade edeyim ki Türkiye'yi kıyaslamıyorum bile ama Aliexpress'ten kat kat ucuz, ayrıca fiyat düzenlemesi varya 1 ay içinde ürünün fiyatı düşerse aradaki farkı alıyorsun.
Alacağım ürünün ismini aratarak ben bakıyorum en düşük fiyatların yorumlarına ve tüketicinin paylaştığı resimlere ona göre karar veriyorum.
fiyat düzenlemesi olayını biliyorum hocam,ama benim sorunumla alakası yok sanırım onun.ürünü aldıgım satıcıda,ben aldıktan sonra fiyat düşerse aradaki farkı veriyor ama ben diger satıcılarla ilgili merak içindeyim işte

sonuçta ürünü satan tüm satıcıları kapsamıyor o konu. isimle aratıp,bulmaya çalışıcaz demek ki mecburen.
Bunun otomatik bir yolu yok sanırım değerli arkadaşlar. Manuel şekilde bakmak gerekiyor. Bu işlerden anlayan arkadaşlar tarafından teknik olarak otomasyona bağlanabilir aslında küçük bir yazılım ya da tarayıcı eklentisiyle. Mesela sadece Temu içerisinde aynı görsellere sahip ilanları aratmak bunun çözümü olabilir, kelimeyle arama çok sağlıklı değil ama ürün görselleri çoğunlukla aynı oluyor ilanlarda. Ben iki şekilde bakıyorum.
1-) Ürünün adına benzer şekilde ama uzatmadan en fazla 2-3 kelime olacak şekilde aratıyorum, hem ucuzdan pahalıya sıralayarak hem varsayılan sıralamada bakıyorum.
2-) Ürün sayfasının altında yani açıklama bölümünü de geçince öneriler çıkıyor. Algoritma orada aynı üründen birkaç tane gösteriyor. Onlara göz atıyorum. Çünkü her zaman arayarak bulamıyorsun ürünü doğru kelimeleri yazmayınca.
3-) Mobil uygulamada ürün görselini büyütünce sağ üstte aynı görseli taratma butonu var, onu da kullanmak işe yarayabiliyor.
Ama buradaki asıl konu şu: Genel olarak tüm ürünlerin fiyatı artmaya başladı. Özellikle bazı ürünlerde satıcılar sanki sözleşmiş gibi benzer fiyatları çekiyorlar. Önce tanıtım amaçlı dibe vurdular, şimdi genel olarak fiyatlar artmaya başladı. Evet, hâlâ birçok ürün Türkiye'den ucuza gelebiliyor ama o iyice "ölü fiyatlar" oldukça azaldı. Örnek vereyim geçen hafta 20'li yedek silikonuyla birlikte elektrikli silikon tabancasını 40 TL'ye bulmuştum. Sepet biriktirip topluca alayım diye beklerken fiyatları arttırdılar, şimdi aynı ilan 185 TL. E zaten o ürün Türkiye'de de 200 TL civarında. Aliexpress'te de böyle olmuştu ama çok daha uzun bir süreçte olmuştu, burada kısa sürecek anlaşılan.
Tavsiyem; fiyatlar ucuzken alabildiğinizi alın. Çünkü bu işin sürdürülebilirliği yok. Ya satıcılar fiyatları arttıracak, ya site sunduğu fırsatları azaltmak zorunda kalacak (gecikince kredi vermesi gibi) ya da bunlar olmazsa eğer,
böyle gümbür gümbür gitse bile kesinlikle bizimkilerin dikkatini çekecek ve hemen bir önlem, sınırlama, vergi falan getirecekler, bu net yani.