Eyvallah, Ben gençliğimi amerikada geçirdim. Manhattan, Brooklyn, Long Island'ı ezbere biliyorum.. Avukat arkadaşlarım var vs vs NYU mezunuyum. Herşeyi yazmadan anlatmaya çalışıyorum.. Ama işte bazı arkadaşlar burada okuyan gerçekten amerikaya gitmek isteyen binlerce insanın beynini yakıyor. Geçen biride video paylaşıp gel vatandaş gel yer süpür bmw son modeline binersin şeklinde video cekmiş onada reddiye yazdım.
Konu sahibi arkadaşım yanlış anlamasın kendisine kötü bir ithamda bulunmuyorum ancak bilmediği o kadar çok şey var ki.. Amerika vize ve oturum konusunda gerçekten çok ince eleyen bir ülke bunun nedenini de inanmayacaksınız tabiki biziz.. Hatta ben bir eyalet polisinin ağzından şunu bile duydum Giresun yağlıdere bölgesine vize işlemleri 5 veya 10 yıl geçici durdurulmuştur. Çünkü o bölge nüfus erkeklerinin %85'i amerikaya göçmüş.. 9/11 temizleme yapmışlardı.. Biz Türkler kalmak için o kadar çok farklı yöntemler deneyip yasaları delmişiz ki.. Eşek sırtında meksika sınırını geçen abiler biliyorum.. Gemiden atlayıp New York'un en bilindik restoranında (ALI BABA) müdür olanları biliyorum (bizzat 2 sene ev arkadaşlığı yaptım).. Ne hikayeler, neler gördüm.. Beş parasız kalan ögrencileri JFK'den gönderdiğim günleri..
Neyse uzun lafın kısası turistik vize ile USA gidip kalmak seçeceğiniz en zor yollardan biridir eğer köşenizde $500K usd yoksa..
Ben ekstra soyle bi ornek vereyim, gecenlerde daha oldu bu olay. abd vatandasiyim, babamin 10 yillik vizesi var geldi 4 ay kaldi yanimda. dondu turkiye ye. aradan 2 ay gecti tekrar geldi havaalaninda vizesini iptal edip geri gonderdiler turkiye ye