Merhaba,
Bahsettiğiniz gibi reklamı herkes açabilir, nasıl herkes öğreniyorsa herkes kendine göre profesyonelce reklam açabilir tabiki bu reklam kampanyalarına, setlerine yaklaşımlar ile farklılaşır.
Ancak iş sadece hedef kitle seçip reklam yapmak değil. Çoğu reklamını gördüğünüz reklamcı maalesef hedef kitle seçimini yapıp reklama hiç dokunmadan reklamın performans vermesini bekler. Ancak reklamı sıkı takip ile elde ettiğiniz değerleri ölçümleyip; bunlardan elde ettiğiniz öğrenimleri işlemek reklamı daha iyi yere getirir. Bazen istediğiniz kadar iyi reklam stratejisi yapın, en iyi kreatifi kullanın ancak arka planda gerçekleşen değerleri çok iyi analiz etmeniz gerekli. Yapılan kreatifler ya da yazılan metinler sizin için her ne kadar iyi olsada pazarın bunlara verdiği tepkiyi ölçmek ve bu ölçümler sonucunda aksiyonlar almak sizi başarıya götürür. (Burada sadece kreatif ve metinlerdne bahsettim ancak site içi kullanıcı deneymi çok çok önemli; ve bunun gibi bir çok minik detay)
Bahsettiğim gibi reklamı herkes yapar ancak reklama ve yönetime bakış açısı çok çok önemli.
Elbetki insanlar instagramda ve google'da kendilerini promote ederek daha fazla müşteri bulmak için bazı sonuçları paylaşıyorlar ama bu sonuçlar sizin içinde geçerli olacak mı olmayacak mı bilemezsiniz. Ancak daha demin bahsettiğim gibi eğer profesyonel bir desteği marketing ile birleşitirseniz daha iyi bir reklam yolculuğuna çıkmış olursunuz.
Sevgiler.
Hocam çok teşekkür ediyorum, almak istediğim cevabı aldım. Sizinle çok kısa süre içerisinde iletişime geçeceğim. Saygılar.