Gandak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada yazdıklarınızı uygulayın hocam zengin olursunuz ozaman çok denedik çok deneyende gördüm hepsi trendyola devam ediyor
Uyguladım ve uygulamaya devam ediyorum. Trendyol'da kendi içinde bile reklamlar vererek ulaştığım en yüksek aylık ciroya, kendi sitemize önem vererek mağazamızı kapattıktan sonraki ilk ay 13 günde ulaştık. O zamanlar Trendyol'da yakaladığımız cironun her ay 2-3 katına, kendi sitemizde artarak ulaşıyoruz.

Çok satış yapmak çok kar etmek değildir. Siz 100₺ maliyeti olan ürünü 10₺ kar ile 110₺'ye günlük 100 kargo da çıkabilirsiniz ama aynı ürünü 130₺ satarak günde 30 kargoda çıkabilirsiniz. Buradaki önemli olan sizin ticaretinizde satıştan ne kadar kar ettiğinizdir. Benden üstün körü hesapla bile %35-%40 oranlarında bir kazancı alan sisteme çalışamam. Geçmiş zamanda bizde mağazamızı açtık, satışlar yaptıkça sevindik falan ama olayın farkına varıp, hesap kitap yapınca boşa emek harcadığımızı gördük.

Pazaryerleri basit ve zahmetsiz geliyor. Bu yüzden siteye emek harcamak zahmetli geldiğinden yeteri kadar önem verilmiyor olabilir. Ayrıca pazaryerlerinde, özellikle sizin söylediğiniz pazaryerinde satış yapıp memnun olan kimseye çevremde denk gelmedim. Herkes bir şekilde çark dönsün 3-5 kazanalım düşüncesi ile satış yapıyor. Ayrıca Trendyol mağazamı açtım, satışlar gelsin diye de bir şey yok. Kendi sitenizin reklam masrafları ne olacak demiştiniz. Trendyol'da da aynı durum var. Mağazanızı öne çıkarmadan belli bir büyüme sağlamadan satış yapamazsınız. Bu yüzden oraya da reklam bütçesi ayırmak zorundasınız. Yani hem reklam bütçesi, hem komisyon hem de kargo ücretleri derken..

Herkesin rızkı kendindedir. Orası burası bir şey diyemem. Kim nerede kazancını iyi hissediyorsa oradan çalışır. Benim düşüncelerim bu şekildedir. Bol kazançlar dilerim. Hayırlı satışlar.