FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
abicim gecikmeli yayınlayabilirsin zaten ki, kanuni bir problem yok. sen niye bu kadar kasıldın ki... sen anlık veri yayınlamayacaksın ki. bist'e ait anlık fiyat, hacim ve derinlik bilgisi yayınlamak sorun. onu da mesela alarm sistemi kurarsan alarmları tetiklemek için anlık veriyi kendi sistemin içerisinde kullanabilirsin ama ekrana anlık fiyatı yazamazsın. heosi bu. sen takas falan diyorsun.. onlarda sorun yok ki... sen paradan haber ver. 2 küsur bin lira matriks lisansları, artı hosting, domain ve bir de kendin yazamayacaksan uygulamanın kendisi...

seni yoran başka birşey varsa onu bilemem tabii ama yapmak istediğin şey hem yasal hem de güzel bir proje. ben yine de yurtdışı hosting tarafındayım tabii zira bu memlekette netin ne olacağı belli değil ama sebebi benim memlekete karşı duyduğum güvensizlik hissi yoksa senin projenin içeriği değil. bir de bunca senelik tecrübem göstermiştir ki yurtdışı hosting ile başın çok az ağrır, sorun az çıkar, çıkarsa hemen çözerler falan... hepsi bu....
Hocam ben bir görsel ekleyeceğim buraya bir bakın. Göreselde bist ile yazışmalarımız yer almakta. Gecikmeli yayınlamakta sıkıntı yok ise gecikmeli verilere mac de nasıl ulaşacağım? Matriks bende sıkıntı hocam.Tutup 256gb sisteme sanal makine kuramam. Kursam dahi makinayı öldürürüm. Sunucu kiralasam dandik sistemli sunucular ın fiyatı almış başını gitmiş. Ben mac cihazda aracı kurum artık hangisi olursa hangisinden takas ve akd verilerini gecikmeli olarak alabilirim? 1ay ay oldu daha hala nereden bu verilere erişebilirim bulamadım. Elbette bist veriyor ancak ücretleri yüksek. Aracı olarak eninde sounda matriks çıkıyor karşıma onu da mevcut cihazımda çalıştıramıyorum.