Kaçak kullanıyor olabilirler.
Binanın kablolarını kontrol etmek lazım.
Bir binanın da altında çalışan diliş makineleriyle dolu iş yeri vardı. 24 saat durmadan çalışıyorlardı.
Sonunda yakalandılar. 8 makineden 3 tanesi normal sayaçtan, diğerleri binaya gelen ana hattan kaçak kullanıyorlarmış.
Sonuç bir şey olmadı. İş yeri yabancı birinin adınaydı. Topladılar makineleri gittiler yan bina altında başka birinin adına iş yeri açıp aynı usul devam. Oradan da yakalanınca başka yere gittiler ama nereye bilmiyorum.
Aramız iyi olsa da, kimliğinden asılı olmayarak usulsüzlük yapanları ihbar etmek ve uyarmak her bir duyarlı vatandaşın borcudur.
Bu şekilde güzel bir toplum oluşur, hiç kimse de usulsüzlük yapmaya kalkışmaz.
Selamlar.
Komşunun birini kaçak kullanıyor diye 2-3 ay boyunca her gün elektrik şirketine ihbar etmiştim hocam, adamlar 1-2 defa geldiler sıkıntı yok diyip gittiler, oysa adam kaçak kullanıyordu, yetmedi güvenlik kameralarından sayaç kablolarını değiştirdiği net görüntüleri elektrik şirketine gönderdim bakın adam kaçak kullanıyor, sayacı kaçak bağlıyor, buda görüntüsü diye adama bir plaket vermedikleri kaldı, sürekli inceleyeceğiz dediler geçiştirdiler, adamı en son ev sahibine söyledim ( adam kiracıydı ) kiracıyı sokak ortasında döve döve evden çıkarttı, bildiğin adamı dinlene dinlene dövdü bir kaç kişi.
Bu tarz şeyleri ihbar etmek her duyarlı vatandaşın borcu olabilir hocam ama ihbarı değerlendirmekte gerekiyor ne yazık ki, sadece ihbarla çoğu zaman bitmiyor.
@dijitalartiz; benim eve yalan yok 300 tl bandında geliyor, o yüzden konu biraz şüpheli geliyor.