Selamlar.

Oturduğum evde giriş katta dükkan mevcut, dükkan marangoz farklı farklı şeyler yapıyorlar kimi zaman kapı kimi zaman dolap iş durumuna göre.
Genellikle 9-10 gibi çalışmaya başlayıp akşam da 9-10 a kadar bazı durumlarda gecelere kadar çalışıyorlar, bu durumda sıkıntı yok çalışsınlar bir şey diyemem.
Ama aynı binada olduğumuz için, haliyle apartmanın elektriğini kullanıyorlar, marangozun elektrik faturası bizim posta kutusuna düşüyor
6-7 aydır bakıyorum adamların fatura sürekli sabit bir şekilde 300-400 tl bandında geliyor, bunlar marangoz, basit bir konut falan değil, yani konutun tükettiği elektrikten daha fazla elektrik tüketmeleri gerekiyor makinalar vs.
Bir ara binada gece saatlerinde ( özellikle 2-3 ) sürekli elektrik gidiyordu, 10-15 dk civarı elektrik olmuyordu, ama binada olan herkesin elektriği gidiyordu, bende düşünüyordum ki şarter falan atıyor heralde, veya ana sayaç tarafında şarter atıyor diye düşünüyordum, ama bizim konutun çok fazla elektrik tükettiği yok, şarter atacak bir durum yok yani normal ev.
Elektrik firmasına sorduğum zaman ekiplerin inceleyeceğini söylüyorlar ama ekipler gelene kadar elektrik zaten geliyor, sonrasında elektrik var diyip gidiyorlar.
Benim anlamadığım, bunlar marangoz, nasıl bir konut kadar elektrik ödeyebiliyorlar nerden baksanız her gün min 12 saat marangoz makinaları çalışıyor ve ödedikleri fatura 300-400 tl, nasıl olabiliyor bu?
Marangozla da aram iyi ama bu konu beni oldukça kıllandırıyor, hele gece saatlerinde elektrik gitmesi can sıkmaya başladı.