yusufakman1919 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Veriyi dışarı aktarmak için illaki iq gerekiyorsa başka aracı kurumlara bakmam daha doğru olacak. Web trader da link üzerinden giriliyor ve entegre olarak dışarı veriyi çıkaramıyoruz. Ancak tarayıcıda çalışacak bir bot ile bunu yapabilir gibi geldi bana. Tabi bunu engellemek için düzenlemeleri var mı yok mu bilemiyorum. Standart bir veri kazıyıcı mantığı ile kurdum bu yorumu. Dediğim gibi tarayıcıda çalışacak ve sayfadan veri kazımamızda engel yoksa aslında öyle de yapabilirim.
var... ben denedim... seleniumdan tut da excele, webscrabberlara kadar... çok para dönüyor veri dağıtımı usta, o kadar kolay yapılmasına izin vermezler zaten. öyle paraları ödedim lisansı aldım demekle de olmuyor, spk onay verecek, ankara onay verecek... anladın sen onu... köşe başları tutulmuş o işte... adı sanı var da kendisi yok... diğer kurumlarda da farklı birşey bulamayacaksın, programlar 3 firmanın elinde... adresbarda değişen domain adı değişse de hepsi aynı yerden geliyor. zaten ekranlara login olayları artık bütünleşik. spk öyle istemiş. tüm kurumlar aynı noktadan login oluyor. müşteri paneli, veri ekranları ve mobil onay mekanizmaları aynı.

ha birtek şu var... eski matriks sürümünde (webtrader değil, prime falan) excel ile DDE bağlantısı kuruyordu fiyat ekranları. o datayı excele kolayca alabiliyordun. ayrıca bir program da yazmıştım ben hatta VB6 ile sadece denemek için. ama senin ihtiyacın olan veri o şekilde alınabiliyor mu bilemeyeceğim. ama şu da var, matriks iq alırsan matriks prime lisansı da geliyor. aynı anda bir tanesi olmak üzere iki programı da kulanabiliyorsun.

al bu bilgileri, işine yarayanını seç