TheWebDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
“Yanlış üslup doğru sözün katilidir.” diyor Şirazlı Sadi. Bu böyledir. Ne söylediğimizden çok, nasıl söylediğimiz önemli.
Kötü bir üslupla güzel şeyler söyleyip, insanları rahatsız edebilir.
Güzel bir üslupla hakaret edip, insanların hoşuna gidebilirsiniz.
öncelikle konu başında belirttiğiniz bu cümlelere sonuna kadar katılıyorum. Staj başvurusuna gidecek öğrencilerime yaşanmış farklı örneklerle her seferinde bu konunun önemini vurguluyorum.

AMA aşağıdaki konuda sizden biraz farklı düşünüyorum

TheWebDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asgari ücretin saatlik 75 TL net olduğunu ve bizim 100 -125 lira verdiğimizi tekrar mı söylemem gerek.
Eve temizlik işleri için çağırdığınız yardımcı istanbulda günlük 1800 - 2000 TL arası bir ücret talep ediyor. Bu işi yapması için beden kuvveti ve pritiklik dışında herhangi bir yeterlilik gerekmiyor. Siz düzgün cümleler kurabilen, verilen soruları doğru şekilde yanıtlayacak, mesaj yazan kişiye "abi - teyze - kral - bacım" gibi hitaplardan kaçınarak "beyefendi, efendim vb.." hitap cümlelerini kullanabilecek eğitimli bireyler arıyorsunuz. eskiden zorunlu olan bu vasıflar maalesef günümüzde lüks halini almış durumda. o nedenle bu vasıflara sahip bir personeli o ücretlere bulmanız çok zor.