darkland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amerikan vatandasiyim. Avukatlarida USCIS cok iyi ezbere biliyorum. Aramızdakı fark ben yasadım sen varsayımda bulunuyorsun. Amacım sadece genele emin olmadığınız bilgi paylaşımmında bulunmamanız içindir.

TD Bankta hesabi pasaportunla actirdin. Tum bankalarda pasaportunla hesap actırabilirsin.. Bu bir olay degil. Hesap işletim ücreti veya 50 100 usd hangi bankaya yatırıcam desen checking (vadesiz) hesap açarlar. Öncelikle araştırmanızı öneririm TURIST vizesi gezme harcama üzerine akratide edilmiş bir vizedir. Vizeniz dolsun kimse bişe demez.. Yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece.. Siz yakalanana kadar gezersiniz sorunda olmaz. Turist olarak girdiniz bir ülke USA ise USCIS birimine gidip ben daha cok gezmek istiyorum derseniz tahminim ülkenize dönüp tekrardan giriş yapın diyeceklerdir çünkü multi vize özelligi olduğu için her girişinizde belirli bir süre kalma iznine tabi tutuluyorsunuz. Diğer türlü immigration yasaları değişmediyse eğer Amerikada tüm göçmenler 10 gün kaldıktan sonra: yahu şuraya bir gideyim şu vizemi bir uzatayımda amerikada yaşamaya devam edeyim derlerdi.

Turist vizesi çalışma hakkını yasaklayan bir vizedir. Amacının dışına çıkmaması için bir çok sınırlama getirtilmiştir. Örnegin turist vizesiyle gidip kalma çabası.. Bunlar için çeşitli yollar mevcut ancak turist vizesiyle ömrünüz cok uzun olmaz.
Ne güzel ama vatandaşı olduğunuz ülkede bunları bilmemenizi yadırgamıyorum çünkü ihtiyacınız yok. Evet doğru pasaport ile açtırdım zaten farklı şekilde açtırmam mümkün değil Vize uzatma süreci yaşamadınız, muhtemelen çevrenizde yaşayanda olmadı, ihtiyacı olan biri olursa ben yardımcı olurum bilginiz olsun. Statü değiştirmeden yasal olarak çalışmak mümkün değil ama zaten bu vize türü ile uzun süre kalmak isteyenlerin çalışma gibi bir gayesi olacağını düşünmüyorum, çalışmak isteyenlerde permit gelmeden yine çalışabilir ki genelde çok fazla yapıyorlar.

Geçmiş yasaları bilmiyorum ben güncel olarak söylüyorum vize uzatma işlemi için tek bir form yeterli ı-539 formunu doldurup göndermeleri. Doldurulan forma cevap gelmese bile kalmaya devam edebilir, 6. ay dolduktan sonra formu tekrar gönderebilir yada immigration ofisini arayarak teyit alabilir ben size form gönderdim cevap vermediniz, tekrar göndermem gereklimi vs. Bu uzatma işleminin elbette eksi bir avantajı var çok yıl içerisinde girişiniz olduysa bu form red alır, zaten girip çıkıyorsun uzatmana gerek yok diye. Uzattıktan sonrada örnek 2 yıl uzattınız 2 yıl sonunda yurda dönüp tekrar gitmek istediğinizde neden uzatmaya devam etmediniz diyerek vizenizi iptal edebilirler.

Yani özet olarak bu konuyla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa yardımcı olabilirim. Konuştuklarım varsayım değil tamamen kaynağından öğrenilmiş, bazıları deneyimlenmiş bilgilerdir.