uasports adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm çok etkeni olan, bugün yarın düzelir diye ertelediğim ama hiç düzelmeyen durumlardan sonra Türkiye'yi tamamen olmasa da 3,5,7 yıllığına terk ediyorum. Geçen ay gezmek amaçlı 10 günlüğüne New York'a gitmiştim orada kaldığım süre boyunca bu düşüncemi tamamen faaliyete geçirme kararı aldım.
Düzelmesini beklediğim şeyler nelerdi neden düzelmedi yada düzelmesi için yeterince çabalamadım mı kısmını kendime zaten çok defa sordum o yüzden bununla ilgili bir şeyler yazmak istemiyorum.

Peki bu konuyu neden açtım.

Çevremde konuştuğum 5 kişiden 3'ü nasıl gidiliyor ne yapmak gerekiyor ne gerekli gibi sorular sorduğu için, yine forumda merak eden gitmeyi düşünen ama nasıl bir yol izlemesi gerektiğini merak eden yada bilmeyenler için faydalı olması amacı ile açtım.

ABD'ye yerleşmek için bir çok yol var, f1,b1,b2,e2,eb3 vizeleri onun dışında çok bilinmeyen h1 hb1 gibi vize türleri var hepsinin süreci farklı.

Ben b2 vizesi bilinen adıyla turist vizesi ile gidiyorum peki bu vize ile oraya nasıl yerleşebiliyorum bunun hakkında tam detay olmasa da bazı bilgiler vermek istiyorum. B2 vizesi bilindiği gibi genellikle 10 yıl verilir fakat çok azda olsa 3,6 ay veya 1 yıl verdikleri oluyor bu tamamen sizin ile vize memuru arasında ki mülakata bağlı. Bu vizeyi aldığınızda aldığınız süre boyunca Amerika'da kalma hakkınız var, bu hakkınızı kullanmak için 6. Ay dolmadan vize uzatma talebinde bulunuyorsunuz geçerli bir sebebiniz var ise bu sebep Abd'yi çok sevdim 6 ay daha kalacak param var vb söylemler yeterli oluyor ve sonrasında kalma süreniz tekrar uzuyor ve bunu vize sürenizin sonuna kadar yapabiliyorsunuz ancak yine de bazı detayları var isteyen olursa anlatabilirim. Onun dışında tabii ki bilinen bir yöntem daha var iltica onunla ilgilide merak edilen varsa anlatabilirim zira benim kullanacağım yöntem bu olacak.

Sizin de Abd'ye yerleşme yada kalma düşünceniz varsa aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz, danışmanlarla aynı belki de daha fazla bilgiye sahibim ama danışmanlık yapmıyorum bu konunun ilerde pdf'i çıkmayacak satışı olmayacak.
Hocam benim bildigim turist vizeli avukat araciligi ile buyuk bir mazeretiniz (catir catir para harciyorum burda) yoksa hic bir kurum uzatamaz. Vize islemleri icin ulkenizden islem yap denilir. Turist vizesi ile girip kalanlarin cogu 1500 takla atarak hayatlarina devam ederler. Cunku turist vizesi ehliyet ve kimlik gibi belgelere sahip olamazlar.

Ek bir bilgi daha vereyim. Zaten sizde ucundan deyinmissiniz. JFK girerken gocmen polisi vizenizi belirler o vizeniz yukarida belirtigim avukatlariniz harici hic birsey uzatmaniza neden olmaz otomatik kacak durumuna dusersiniz. Atlamamak icin soyluyorum en son 250K USD idi biryere ortak olup sureyi uzatip green card islemleri yapmak sonra 2020 ile bu durum 500K usd cikti. Boyle bir paraya sahipseniz avukat araciligiyla vizeyi ceviriyorsunuz.

Turist vizesini evlilik veya yukaridaki rakamlara yakin yatirim haric dayiniz yoksa icerde uzatmaniz imkansiz 15+ yillik tecrube ile sabit =)