Şahsi görüşüm; kuryelerin üzerindeki baskı, sokak aralarındaki park sorunu şu bu hikaye... Getir'le yani market sektörünün dışında bir firmayla başlayan market ürünlerinin kuryelerle evlere servis olayında; esas başrol oyuncuları olan büyük market zincirlerin de aynı şekilde hizmet vermesiyle birlikte rekabet çok fazla arttı. Bu sektördeki esas oyuncular zaten depolama avantajları ve alım güçlerinden kaynaklı uygun fiyat sunabilmeleri sebebiyle önlerini kesti diye düşünüyorum.
Getir'in şu anki durumunun sebebini kendileri de çok iyi analiz etmiş ve etmeye de devam ediyorlardır zaten; ancak şu anki durumlarında daha fazla ayyuka çıkmaması adına dillendirmeden devam etmeye çalışıyorlar.
Hocam popülizme yenik düşüyor genelde yatırımcılar.
Amerika da ki bu para yakma olayına fazla kaptırıyorlar kendilerini.
Sonunda ciddi kar elde edeceklerini düşünüyorlar ama çoğu zaman elde ki avuçta ki paradan da oluyorlar.
Şöyle bakıyorum. Gerçekten uzun vadede milyar dolarlık değere ulaşacak projelere bir kaç milyon dolar aytırım bile zor yapılırken böyle kara deliklere inanılmaz paralar gömülüyor.
Şahsen çoğu yatırımcının parayı nasıl kullanacağını bilmediğini düşünüyorum.
Getir'in pandemiden sonra büyük bir düşüş yaşayacağı, özellikle maliyetlerin yüksek olmasının tercih sebebi olmayacağını bilmesi gerekiyordu ama pandemi de ki bu artış iştahlarını kabarttı.
Şimdi dönüp bir baksınlar, acaba Getir total de yapılan yatırımdan ne kadar geri dönüş elde edebildi. Ne kadar kar sağladı.