constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hukuken söylediğinizin bir gerekçesi yok.
Tabii ki mülk kime ait ise oluşacak olan masraflardan kendisi sorumludur.
Siz evi kiraya verirken duvarları delik deşik, camları kırık, parkeleri sökük bir şekilde verebiliyor musunuz? Hayır.
O zaman elektrik tesisatının da bakımının yapılması lazım.
Zaten ev kiralıyorsanız mutlaka sigorta yaptırmanız gerekir. Böyle durumlarda sizin başınız ağrır.
Tabii sigorta yaptırmak için de mutlaka kontrol yapılacağı için mülkte ki eksiklikler de ortaya çıkmış olur.
Aslında devletin mutlaka her mülke sigortayı zorunlu şart koşması lazım.
Tmm hocam konuyu uzatmayalım verin ev sahibini mahkemeye yasalar neyse o kime yıkarsa yıksın durumu herkes hakkını arasın. Lakin sizin dediğiniz gibiyse durumlar bu alınan riskler ev sahibi tarafından kiralara yansıtılmak zorunda. Sizin dediğiniz gibi sonuçlandı diyelim dava (bence hiç ihtimal vermiyorum bu duruma) bu emsal dava sonucunda kim evine kiracı sokar. Soksada bu risk konusunu üstüne almacak bir çözüm bulmaz mı sanıyorsunuz? Adam 2 milyonluk kasa kullanıyorsa evinde tesisattan dolayı bozulsa ev sahibi evi kiracının üstünemi yapsın. Bunlar çok komik talepler bana göre ve böyle olduğunu düsünüyorum. Lakin böyle olmadığını düşünenler için bi sürü hukuk birosu var arabulucu var adliye var. Gitsinler danışssınlar ne sonuç çıkıyorsa sonucuna katlansınlar diyorum ve konuyla ilişkimi kesiyorum.