BayMRX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nedenlerini de söylerseniz hocam en azından konuyu okuyanlar da bilgilensin.
@Rozdemir06; hocama katılıyorum . Başlıca suspend furyası diyebiliriz . 2022 Aralık ayı 2023 Şubat ayı 2023 Kasım-Aralık ayı Türk kullanıcıların %95 hesapını suspend etti . Senelerdir ticaret yapıp AHR 'si 1000 puan olan satıcıyı da kapattı henüz satışa başlamamış olan satıcıyı da kapattı . FBM yani drop yapıyorken gelen siparişi com 'dan temin edip gönderiyoruz çoğu kendini zeki sanan arkadaşımız malı gönderdikten sonra amazon ile iletişime geçip ürünün teslim edilmediğine dair REFUND talep etti . Ancak amazon öyle bir sistematik ile çalışıyor ki , alıcı hesabından iadesini aldığın üründen satıcı hesabında gönderdiğin müşteriye iadesini geçmezsen kavrayıp seni suspend ediyor. 2022 den bu yana çoğu türk bunun hizmetini verip amazonu dolandırmaya kalkıştı . ve sonucunda TÜRKİYE amazon gözünde BLACKLİST'e girdi . FBA veyahut PL yapmıyorsanız kesinlikle size müsaade etmiyecektir . Senelerce drop yapıp yüzlerce belki binlerce olumlu feedbacki olan mağazaları sorgusuz kapattı ve çoğu kişinin halen milyon dolarları amazon bütçesinde ve ödeme yapmayı red ediyor.

Beni 2023 ŞUBAT daki suspend furyasında eledi . Süreç ise şöyle ilerledi . Hangi appeali yazdırdıysam da kabul görmedi. suspend ettikten 3ay sonra fon kurtarmaya başvurduk , 1-1,5ay sonrasına randevu verip görüntülü görüşmeye davet ettiler , yaklaşık 50dk lık görüşmede affedersiniz bir tek donumun rengini sormadığı kaldı , Allahtan hesabıma ve ticaretime aşırı derecede sadık olduğumdan her bilgiye ve her sorunun cevabına herhangi bir yere bakmaksızın hakimdim , Lakin asıl olay bundan sonra başladı , görüntülü görüşme bittikten 2gün sonra onay maili geldi , yani paramı göndereceklerini fakat hesabımın açılmayacağı maili aldım , lakin paramı halen kilitte tutuyorlardı , hesap suspend olduğundan istediğim konu üzerinden arama da yapamıyordum veya o konu ile ilgili case açamıyordum , o süreçte yaklaşık 4ay kadar sürdü , 4ay boyunca onay verdikleri paramı göndermemeyi tercih ettiler , USA üzerinde dava açıp dava üzerinden 4ay gibi bir sürede paramı alabildim , lakin ŞUBAT ayında kapanan hesabımdaki parayı ben yaklaşık olarak KASIM gibi alabildim .

Yani nitekim şiddetle tavsiyemdir , FARKLI ülke kimliğiniz passaportunuz yoksa TR üzerinden drop yapmayın , zatten amazon yaptırtmıyor , hevesinize emeğinize isteğinize vaktinize ve paranıza yazık olur