fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu işte pek eski degilim,bikaç aydır ugraşıyorum ama yakın zamanda farkettigim bi olay var,dediginiz o olabilir sanırım.

konuyu açan arkadaş gibi ben de kendime yene xml bayilik aradıgım için hergün 1er 2şer yeni buldugum yerleri inceliyorum.neyse işte biçok yerde ortak bi özellik dikkatimi çekti.adamların aslında öyle bi ürünü yok,başka yerden xml alıp alıp ürün sayısını artırıp,millete öyle veriyorlar.yani a isimli xmlden 3k ürün alıyor,b isimli xmlden 10k ürün alıyor,c isimli xmlden 5k ürün alıyor ve kendi sistemine ekliyor.ben gidip bu adamlardan xml bayilik alıyorum ama ürünlerle aslında kendilerin alakası yok.ben onlara sipariş geçiyorum,onlar gidip diger adamlara sipariş geçiyor.günlerce araştırdım,dediginiz gibi o ordan almış,o digerinden almış filan günlerce oturup bunları takip ettim zaten şuan kullandıgım bi xml bayilige ait ürünleri,bu şekilde 3 farklı yerde gördüm.atıyorum mesela ben o ürünü şuan 18tlye alıyorum,ama oradan alıp adamlar üstüne kendi karını koyarak millete vermiş ve ürün olmuş 30-40tl.burdan bayilik alan adam üstüne bide kendi kar ını ekleyecek,üstüne vergisi,trendyol komisyonu,kargosu derken fiyatun ucu kaçtı bikaç tane güzel yer buldum,bunları bi deneyeyim dedim ama işin ucu buraya çıktı...
Aynen öyle. Ürünlerin isimlerini veya barkodlarını yazınca zaten google'da milyon tane aynı sonuç çıkıyor. Bu şekilde yakalamak kolay oluyor. Bana kalırsa iç piyasada bu iş yapılacak durumda değil pek. Ticari disiplin yok neredeyse.