gümrükte her paket çok sıkı denetimden geçmiyor. nadiren açılıp bakılıyor. artık ptt gümrük yapmıyor eskiden memurdan bir şekilde alırdık paketleri. şimdi özel gümrük şirketi inceliyor sinotrans sanırım tam hatırlayamadım adını, geçtiyse ne ala ama incelenirse 5 adet fazlası takılır.
genel olarak o 5 ürün/paket olayını biliyorum ama burda farklı bişey var.temu konusunda ne kadar araştırma yaptın bilmiyorum hocam ama 1 tek kişinin dahi paketinin bu sebepten gümrükte kaldıgını duymadım.herkes 20şer 40ar ürün alıyor ve tek paket halinde geliyor.aliexpresste filan o dedigin oluyordu ama gümrükle anlaşma filan mı yaptılar,olayın detayı nedir bilmem.sinotrans ile benim de tecrübem oldu 2 yıl önce,600tl lik ürün için 17-18k fiyat çektiler bize.ama dedigim gibi temu o olayı belliki bi şekilde halletmiş.fakat yinede aynı üründen,3 ve fazlası almayın deniyor her yerde.sebebide işte ticariye girebilir,gümrüktekiler bu adam kullanıcı degil satıcı diye el koyabilir filan denmiş ama ondanda emin degilim.