Otele bağlı biraz oralar şimdi alman rus ukraynalı doludur çok bahşiş bekleme derim şişe açma vs durumlar olursa tadım yaptır sonra servis yap o zaman belki alabilirsin
Müşterilerle samimi olma güler yüzü ne olursa olsun bırakma eğer çok kalabalık değilse bence ana yemeklerde müşteriye göre boşları alırken afiyet olsun memnun kaldınız mı gibi teyit mesajları verebilirsin başarılar allah yolunu açık etsin 😇
Tirbüşon ile açılıyor. Sokuyorsunuz çevire çevire çekiyorsunuz açılıyor zaten. Aman dikkat şampanya patlatcaksalar yüzüne patlatmayın 😂😂
Ahahshah hocam okadar korkma sadece dikkat et bahşiş kopar ruslar gelir genelde iyi iş çıkarırsan iyi bahşiş verirler
Valla 30 lira içinde azar işitmek biraz kötü olmuş 😂😂 sakın çalışanlarla çok samimş olma yoksa işlerini yaptırmaya çalışırlar tecrübe bunlar hep 😃😂
Dünyanın en güzel mesleğine hoşgeldin
1. haftadan sonra bahşiş verecek insanı 50 metre öteden tanımaya başlayacaksın o yüzden o konuda akıl vermeye hiç gerek yok bence.
yaklaşık 7 sene komi-garson-barmen-süpervizör olarak çalıştım gıda sektöründe en son kendi ajansımızı kurduk ve ilgilenemediğimizden battık zaten

. başlangıçta her erkek garsonun yaptığı yanlış, eşi olan erkeklerin eşine güler yüzlü davranırsa erkeğin yanlış anlayacağını düşünmeleri ve çekinmeleri. bunun tam tersini düşünerek ilerle. eşini ne kadar mutlu edersen, yanındaki de o kadar mutlu olacak. bahşiş veresi yoksa bile eşi verdirtecek. en basit bahşiş alma tricki budur heralde. kadınını mutlu et, o da sana hizmetinin karşılığını versin.
Gerçekten samimi olarak söylüyorum hayatı öğreniyorsun çünkü her türden insan ile karşılaşıyorsun gıcık insanlar olur onlara sabır gösteriyorsun falan filan bahşiş işi biraz zor ama inşallah alabilirsin tek temennim bu yönde
Hangi otel hocaö antalyada 10 dan fazla otelde çalıştım
Orayı hiç duymadım ama kemer tarafında çalıştığım otellerden hiç memnun kalmamıştım belek tarafındaki oteller daha nezih oluyor
Bahşiş işi otele ve konaklayan turistlere bağlı

Ama iyi kötü günlüğün bir şeyler çıkar
kimseyle samimi olma, aranda bi resmiyet olsun, güler yüzlü ol. senle muhabbet etmek isteyenler olacaktır, profesyonel ol diyeceğim ama otellerin mantığı belli en deneyimsizi bile alırlar temel hitabet, hijyen eğitimi sonra sal meydana, 1 sene komilik yapmamış nabız tutamayan garsona ne kadar garson denilir tartışılır. otelde bahşiş zor, herkes uhd otele zaten pahalı pahalı geliyor neden bahşiş vereyim ki kafasında. yemek servisi en az parayı kazanan yerdir, bar cluba düşersen güzel kazanırsın
İngilizce sorun olmaz onlarda bilmiyor zaten

ayakta fazla zaman geçirildiği için rahat ayakkabılar yada tabanlık tercih etmen gerekir, hareketlerin misafir yanında yavaş olmalı panik hızlı hızlı hareketler hata yaptırır, ilk 1 hafta adaptasyon sürecidir atlatırsan gerisi gelir

hayırlı olsun
Eskiden çok yaptım yapılacak meslek değil insanlarla uğraşmak insanı çok yoruyor
ü
Bütün her şey icin teşekkürler ilk iş günümü geçirdim girdiğim gibi tecrüben yok diyip tabak temizliğine aldılar ben "işe girerken tecrübe sorun değil öğretiriz dediler" dedim "burda kimsenin sana öğretmenlik yapacak zamanı yok dediler" sigorta girişim garson diye yapıldı lakin tüm mesai bir kere garsonluk namına hiçbir şey yapamadım sizlerden fikirlerinizi alırken zorda olsa denerim diyordum ama tecrübe bile edemedim yinede çok teşekkürler