Zaferdnx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
knka ılımlı birşey yazdılarsa yapma derim çünkü davada zamanını vericeksin gidiş geliş para dava süreçleride para gerektirçek dediğim gibi yüz kızartıcak birşey yazmazlarsa. ama inan sirket kamera kaydı olmasa irsaliyede eksik mal yada fazla mal var sebebinden kenilerini sağlama alırlar ve buda seni otomatik olarak hırsız yerine koyar
Hocam çalıştığım depo devasa bir depo eksik mal/fazla mal gibi şeylerin ortaya çıkması söz konusu bile değil. diyelim ki sen o depodan bir şey çaldın ve eve götürdün ve kameralara görünmedin. hiçbir şekilde eksik mal ortaya çıkmaz bu fark edilmez
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu eleman kıtlığında migros gibi kurumsal bir kurumun bu tarz yanlışlıklara düşmesi zor. Büyük bir yanlış anlaşılma olabilir.
hocam şahsen ben ortada büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum ama bana hiç dost canlısı olarak yaklaşılmadı her şey kesinmiş gibi davrandılar
huseyinadiguzel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eleman kıtlığı nedir birader benmi yalnış okudum diye 2 kere okudum a haberde mi gördün ?

konuya gelecek olursak;

Arkadaş bunu sormana gerek yok hırsızlık yapmadıysan direk iş mahkemesine başvur hakkını alırsın.....
ama
'' ya şu 2 tane çikolatayı alayım akşam evde maçı izlerken yerim.. '' dediysen sıkıntı
her türlü sen haksızsın ve kaybedersin.
hocam hırsızlık vb gibi bir şey söz konusu bile değil benim için. kendimden eminim
ahmetkalender adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle geçmiş olsun, sgk kodu çok önemli, gerekirse siz istifa edin ama işveren sizi çıkarmasın , arkadaşımın başına benzer bir durum geldi ve sonra iş bulmakta çok zorlandı , savcılığa gidip şikayette bulundu, temize çıktı ama uğraştı, ayrıca sizi eve göndermelerin sebebi iş verenden habersiz bir şekilde işe gelmemeniz ve bu da kınama ve işten çıkarmaya kadar gider , şimdi siz diyeceksiniz ki onlar gidin dedi ama yazılı bir evrak var mı? Yok . İşte siz burada haksız duruma düşeceksiniz
O yüzden bir şekilde boşverin ve siz istifa edin gitsin ama bunu da yazılı olarak yapın ve İk da imzalasın ve fotokopisini mutlaka alın yada fotoğraf çekin
hocam daha 18 yaşında olduğum için bu konularda çok deneyimsizim. zaten işten çıkarılma gibi bir durumum söz konusuyken nasıl istifa edebilirim? güncel olarak işten çıkarılmış olarak gözükmüyorum veya çıkış kağıdını imzalamadım ama dediğinizi nasıl yapacağım anlamadım. ayrıca bahsettiğiniz kınama olayını bir başkasından daha duydum. buna önlem için notere gitmem gerekiyormuş sanırım. ne yapmamı önerirsiniz?