nina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktorunuz bunu dediyse şüphelenecek bir durum yok. Bazıları gerek olmayan işlem için yapalım diyorlar, dümdüz sahtekarlık yani. Kanal yaptırarak gelecekte olabilecek bir sorunu önlemiş olursunuz her türlü. Öyle bir şeyki kimi insanda bir anda ortaya çıkıp, sabaha kadar ağlatabilir o diş. Açık yer bulamazsanız yandınız.

Diğer arkadaşlara notum;
Kanal ve dolgu yapılmış diş bir süre sonra lezyona uğrayabiliyor. Yaklaşık 8-10 yıl içinde. Örneğin başka bir şikayetten gittiniz, kanallı dişinizde hiçbir şikayetiniz yok. Doktor burada lezyon var, çekelim implant yapalım derse sakın inanıp hemen tamam demeyin. en az 2-3 doktora daha gösterin o dişi. Benim başıma geldi, çektirmedim. Başka doktora gittim, o da lezyon var dedi. Ne zaman yaptırdın dedi, dedim 10-11 yıl oldu. Ağrı yapıyor mu dedi. Hiç yok dedim. Bu zamana kadar sıkıntı yaratmadıysa bu saatten sonra kolay kolay bir şey olmaz dedi. Kesinlikle çekmek istemedi o dişi. Buradaki niyet ticari tamamen. İmplant yapalım diyen doktorun söylediği diğer dişlerdeki sıkıntılarımı, dişimi çekmek istemeyen doktor da birebir aynı tespiti yaptı. Tek fark lezyonlu dişime otur hemen implanta başlayalım demedi bu yüzden güvendim ve bu doktora yaptırdım diğer dişlerimi. Her doktora güvenmeyin. Gerçek doktor hiç bir dişi çekmez istemez, ağrınız sızınız yoksa 20likleri bile çekmek istemez çünkü 20lik diş her insanda ağrı sızı yapmıyor. Ama bazı doktorlar ilerde net sıkıntı yaratır diyip gel çekelim diyorlar 20liği sırf para kazanmak için.

O konuda valla benim doktorum Allah razı olsun boğazım çok kurudu solunum sıkıtısı yaşadım az, istediğinde duralım 2dk mola verelim öyle devam edelim dedi. Anestezi biraz beni yoruyor ağzı anestezisi. Yoksa iğnesi ağrısı pek umrumda değil. Yarın gidicem umarım direkt geçici dolguyu çıkarır iğnesiz yapar. Yoksa yine çekeceğim var 😀 sigara kullanmayın arkadaşlar herşeye zarar 😀