yok, webtrader internet tabanlı birşey. webtrader ve matriks prime'da programlanabilme özelliği yok... matriks iq dışında birşey çözmez işini. diğer veri programları olan forex (evet bu bir marka) ve ideal de işini görmez...
şunu önerebilirim... programları hemen satın alma... telefon numarası ile 1 aylık demo alabiliyorsun. veriler 15 dakika gecikmeli geliyor ama zaten seni bozmaz. den deneme ve geliştirme süresince bu demoları kullan. kendi demon bitince bir arkadaşından rica edersin. ben bu şekilde altı aydan fazla denedim bu programı. ayrıca bir sorun olursa matriks destek ekibi de yardımcı olur, bu konuda iyiler. dün yeni güncelleme geldi mesela.. bir sürü yeni analiz ekranı gelmiş... bu yeni ekranlardaki veri dışa aktarılamıyordur sanırım ama yine de fikir verir. sen algoritma (yada diğer adıyla strateji) içerisinde kullanılabilecek verilere kod kullanarak erişebiliyorsun. strateji içerisinde eriştiğin verileri istediğin database'e, text dosyaya vb yazabilirsin. ben sql server ve text dosya kullanıyorum. bir sorunla karşılaşmadım.
strateji aslında şunu yapıyor. her veri değişiminde (fiyat, takas verisi, kademe, derinlik verisi vs) değiştirinde, ister hisse, ister endeks ister mesela gram altın fiyatı olsun bir rutin ateşliyor. sen de bu datayı alıp ne istiyorsan onu yapıyorsun. ayrıca formüllü fiyat penceresi diye birşey var. excel sheet düşün. burada belirli koşullar yerine geldiğinde belirli işlemleri yaptıraibliyorsun, o da işine yarayabilir.
az önce bir eğitim yayını yaptıar, bakabilirsin istersen...
https://www.youtube.com/watch?v=W4lswK4aur8
eğer herşey beklediğin gibi giderse satın alırsın. hatta anlık veri ihtiyacın yoksa yeni demolarla bir süre daha işini götürürsün.
sana bunlar lazım.. Algo lisansı almazsan zaten kodlayamazsın.... aracı kurum dağılımları anlık gerekir mi sana bilemiyorum anlık ve günsonu olmak üzere iki seçenek var. sen karar verirsin artık.