Yorumları görünce şok geçirdim ve yorum sahiplerinin adına utandığım gibi, eşlerinin adına da üzüldüm. Kız çocuklarını okutmayan geri kafalı zihniyetle aynı kafa yapısı.
En basitinden şu an bu yorumu yapmanıza olanak tanıyan ilk bilgisayar programcısı da, wifi’yi icat eden bilim insanı da kadındır.
“İşe giden kadın aldatır.” Neden? Kendinizden mi biliyorsunuz işi? Siz bu amaçla işe gidiyorsunuz öyleyse? Sizin zihniyetinizde insanların çalıştığı yerdeki kadın çalışanların eşlerine sabırlar diliyorum. Sizin için her çalışan kadın potansiyel av demek ki(!)
“İşe giden kadın finansal özgürlüğüne kavuşunca baskınlık kurmaya çalışır” Neden? Erkek eve para getiriyor diye, erkeğin her sözünün dinlenmesi gerektiği nerde yazıyor? İki taraf da getirir, ikisi de eşit söz sahibi olur. Bu böyledir.
“Kadınlar kazandığı paraya süs şeyleri alır, erkek evi geçindirir.” Bu sizin ailenizde veya çevrenizde öyle olabilir, herkesi bu sınıfa koyamazsınız. Ben ve eşim evin giderlerini eşit bölüşüyor ikimizin de sosyallik ve alışveriş için bütçemiz kalmasına dikkat ediyoruz.
“Kadınlar erkeklerden para saklıyor.” Bunlara sizi kim inandırıyor gerçekten? Kocasından psikolojik veya fiziksel şiddet gören, kocası kötü alışkanlıklara sahip olan, kocası ile bu şekilde zorunlu sebeplerden gelecek göremeyen bir kadın, kendini olası durumlar için güvence altına almayı düşünüp bunu yapabilir, fakat normal bir ailede bu şekilde para saklama olması söz konusu olmaz. Kaldı ki, çevremde aksine bunu yapan bir çok erkek gördüm. Eşine, daha az alışveriş yapsın diye aldığı maaşı daha az söyleyen.
Kadınlar doğuruyor, kadınlar emziriyor, kadınlar evleniyor. Ne kadar düşüncesizsiniz? Sizin anneniz de bunları yaşadı. Çoğu kadın annelik dönemi atlatır evet. Erkekler de askere gidiyor, erkekler de evleniyor, baba oluyor. Bu onlarda sadece psikolojik etki bırakırken, kadınlarda hem fiziksel hem psikolojik etki bırakıyor. Çoğu kadın hamileliğinin sonuna kadar çalışıp, 5-6 aylık süre sonunda işine geri dönüyor.
İşverenlerin işlerin aksamasını, personelin çıkmasını istemediği gibi, kadınlar da işini kaybetmek istemez. Tek taraflı bencilde düşünmeyi bırakın artık.
Özetle, sadece size mecbur olsun, maddi olarak sizin elinize baktığı için sizi sürekli yağlayıp ballayarak bir şey aldırsın, evde herkes parası kadar konuşsun istiyorsunuz. Zihniyetinize yazık.