Yazdıklarınıza bende katılıyorum yakın zaman içerisinde bende benzerlikten dolayı ceza aldım, hatta coşkun beye ve kategori yöneticilerine mesaj gönderdim bir yönetici arkadaş iletişime geçti durumu anlattı fakat sonuç da bir değişiklik olmadı cezam devam etti. Benzerlik içerdiği söylenen tasarımlar ile gönderdiğim tasarımların hiç alakası yoktu halbuki. Örneğin ceylan motors için C ve E harflerinden bir logo oluşturmuştum benzetildiği logo ile tek benzer yanı C ve E harfleriydi

Logonun şekli, hatları ve duruşları farklıydı bunu ifade ettim ama çözüm alamadım.
Bence bunun önüne Hak devir sözleşmesi ile geçilebilir. Yani tasarımcı bir logoyu kopyaladıysa ve bunu yarışma sahibine devir ediyorsa daha sonra telif ile alakalı bir problem olursa sorumluluk yine tasarımcıda olur. Bu sayede hem yarışmaya girecek tasarımcılar hukuki boyutdan dolayı kopya çalıntı tasarım ile girmeyi dahil düşünemez hemde haksız benzetilmelere karşı diskalifiye olayı sonlanır. Çünkü tasarım içinde sembolik benzetmeler den dolayı haksız ceza uygulanıyor. Tabi bariz benzerlik olanlar doğrudan diskalifiye edilebilir yöneticiler tarafından.
Hak devir sözleşmesi ile tasarım teslim edilerek ödeme alınabilir yarışma sahibinden. Bu şekilde bi düzenleme düşünülebilir bence foruma uyarlanarak.