"Çok bilmişlik" sıfatını neden üstünüze alındığınız ki ? Temelde bir konu üzerine tartışıyoruz sizinle, Neden fikirlerinize çok bilmişlik diyeyim ki. Öyle olsa zaten size cevap verme zahmetine sokmam kendimi. Ben genelleme yaparak "Herkes kendi bildiğini doğru sanıyor ve çok bilmişlik yapabiliyor." diye bir cümle kurdum buna takılmanız pek hoş olmamış.
Bakın tekrar etmek istiyorum. Tabi ki de referans değerler önemli kimine göre. Gtmetrixi takanda var takmayan da var ya da lighthouse.. Şimdi sizin gözünüzde bunları önemsemeyen kişiler kötü ya da amatör mü oluyor ? Ben doktor olsaydım yine aynı düşünür her şey kitapta yazdığı gibi olmuyor derdim. Kaldı ki WordPress bir sistemden bahsediyoruz. Bu ne kadar önemli olabilirki.
https://viptransfer.com özel yazılım yaptığımız bir siteyi inceleyin mesela.. Ki bunun gibi yüzlerce referansa da site üzerinden ulaşabilirsiniz.
Birebir tartışırken genelleme kullanmanız hoş değil, yani "bazı kişiler" denildiği zaman karşıdaki kişi "oh benden bahsetmiyor, bu cümleyi esgeçeyim" gibi bir düşünceye sahip olmaz.
Eğerki referans değerleri önemsemeyen kişi kullanıcı olsa garip bir durum olmazdı ama bunu önemsemeyen yazılım firması olunca evet amatör oluyor gözümde.