Geçmiş olsun.
Hangi sendikaya üyesin Hocam, DGD-Sen mi, Tez koop mu? Veya sizin orada yetkili sendika hangisi?
Hocam ben daha 18 yaşındayım, çalışma hayatıma yeni başladım sanırım hiçbirine üye değilim.
Haziran ayında işten çıkarılmışsanız, en geç temmuz ayının 26'sına kadar e-devletten işten çıkış kodunuzu görebilirsiniz.
Dava açma konusuna gelince dava dilekçesini yazdırıp adliyeye gittiğinizde ilk önce dava kabul edilmiyor, arabulucuya yönlendiriliyor. arabulucu işyerini arayıp sizinle görüştürüyorlar.
Bence bu firmanın muhasebe servisini arayıp işten çıkış kodunu sorabilirsiniz. Yasal olarak 10 gun ıcınde SGK'ya cıkıs yapma mecburiyetleri var.
Çalışma süreniz az olduğu için tazminat konusu sizi mutlu etmez. Dolayısıyla muhasebe servisini aradığınızda, işten çıkış kodu 03 istifa ile çıkış yaptık derlerse uğraşmaya değmez.
Hocam ben çıkış formuna imza atmadım, imza atmazsam eve gönderileceğini söylediler ve o anın etkisiyle imza atmak istemedim ne olur ne olmaz diye. Daha çıkış işlemleri gerçekleşmediği için şu an kodu göremiyorum ancak dediğiniz gibi arayarak öğrenebilirim sanırım.
Sgk dökümünde işten cıkarılma sebebinede bakın bu durum orayada işleniyor sanırım. Dava açın direk
işten çıkarılma işlemleri tamamlanmadığı için henüz göremiyorum sanırım
Öncelikle size bu şekilde sebep sunup çıkarmışlar. Teyid için SGK çıkış koduna bakın. Orada ilgili kodda çıkardılar ise direk dava yoluna gidin. Bir çok kategoriden davacı olursunuz. Ciddi de tazminat alırsınız. Sağlam iş hukukunu bilen bir avukat bulun. Onlarda zaten böyle davaları havada kaparlar. Kesin kazanacakları için yüzdeliğine bakacaklardır. Her şeyden önce kendinizden emin iseniz. Aksi bir durum var ve delil sunarlar ise, o zaman işler sizin tarafınızda dönüşü olmayan bir yola gider. Siz ciddi maddi zarar alırsınız. Ortada delil yoksa kesin ve temiz bir para var demektir. Olay doğru ve yanlış üzerinde. Soracaklar firmaya, '' Delil nerde? '' yok sa olay biter. Çokta uzun bile sürmez muhtemelen.
Hocam işten çıkarma işlemleri daha tamamlanmadığı için SGK çıkış kodumu göremiyorum sanırım. Olay daha bu sabah oldu ve ben çıkış formunu imzalamadım. Onlar da imzalamadığım için evime gönderileceğini söylediler. Ayrıca ben kendimden eminim. Böyle bir olay gerçekleşmediği için hiçbir şekilde kanıt sunamazlar. Ama napıp edip kameralarda öyle göstermeye çalışırlarsa bilmiyorum ne olur. Son olarak sağlam bir avukat nerden bulabilirim acaba?