Güncelleme: Hosting ve paket değişikliği bugün gerçekleşti. İlk izlenim: Olumlu

Henüz teknik seviyede testler gerçekleştiremedim. Ancak bireysel gözlemim çok faydalı olduğu yönünde.

Durumu özetleyeyim:

Kaliteli, hızlı ancak paylaşımlı sunucuda bulunan hosting firmasından yine kaliteli, hızlı başka firmanın "woocommerce optimizasyonlu" paketine siteyi geçirdim (yine paylaşımlı). Geri iade garantili olduğu için bu şekilde test yapmayı uygun gördüm. Yukarıda dediğim gibi, front-end'de önbellek sistemi olduğundan fark pek anlaşılmayabiliyor şimdilik. Ancak özellikle back-end tarafı ciddi anlamda hızlandı.

Şöyle bir kıyaslama bilgisi vereyim; öncekinde yoğun bir şekilde elementor ile kodlanmış anasayfayı elementor ile düzenlerken "Güncelle" butonuna tıkladığımda ortalama 10-15sn bekliyordum. Şimdi bu süre 3-5sn arasına gerilemiş durumda.
Admin paneldeki gezinmeler, özellik açıp-kapatma tepkileri şimşek hızında desem yeridir.
Site ön yüzünde ürünler için favorilere ekle, kıyasla gibi dinamik tepkiler de aynı şekilde hızlandı.

Normalde, önceki durumunda sitede sadece tema+woocommerce olsa dahi (bunlar hariç eklentilerin tamamını kapatsam bile) admin panel ve ön paneldeki tepkiler böyle hızlı değildi.

Bu arada suç kesinlikle hosting firmamda değildi. Benim firma değiştirme sebebim tamamen maddi kaynaklı. Önceki firma e-ticaret paketini sonraki firmadan pahalıya sunduğu için böyle bir tercihte bulundum. Zaten önceki firmada da e-ticaret optimizasyonlu pakete geçiş yapmış olsaydım aynı şekilde site hızlanacaktı.

İlerleyen zamanda teknik testleri (hız testleri) yapıp buraya eklemeyi düşünüyorum.

Düzenleme: Çıkış yaptığım hosting firmasında kalan web sitemi geçici bir adresle görüntülemem mümkün değilmiş (firma statik ip satın almamı önerdi). O yüzden kıyaslamalı teknik testler yapamadım. Ancak çıkış yaptığım günden beridir (16 gün olmuş) admin panelinin ve ziyaretçilerin kullandığı, veri çağıran tüm işlemlerin ciddi derecede hızlı olarak devam ettiğimi belirtmek isterim.

Benim gibi sitesini normal, paylaşımlı hosting'de açıp admin panelinin yavaşlığından, arayüzdeki komutların yavaşlığından (ajax arama, favorilere ekleme gibi) şikayet edenlerin sorunu sadece sitelerinde değil, sitelerinin içinde yer aldığı sunucuda da aramalarını isterim. Geri ödeme garantili, sitenin alt yapısıyla uyumlu firmaya ve sunucuya geçiş yapıp bir de böyle denemelerini öneriyorum.