Geçmiş olsun,
SGK çıkışınızı hangi kodla yaptılar bu çok önemli.
bir sonraki işyeriniz bu kodu görürse sıkıntı olabilir.
sebepsiz işten çıkarma yapma kısmı büyük şirketlerde düşük ihtimal hırsızlık yaptıysanız uzlaşarak hatanızı kabul ederen düzgün çıkış koduyla sizi çıkarsınlar.
yapmadıysanız mahkemeye verebilirsiniz işe iade mahkemesi olacak kendiniz de savcılık kanalıyla suç duyurusunda ayrıca bulunabilirsiniz yardımcı olur adliyedeki insanlar.
iş mahkemesi ve bireysel mahkeme sürecine girin ( suçunuz yoksa)
Hocam henüz işten çıkarıldım sayılmaz. Çıkış formunu imzalamadım onlar da evinize gönderilir vb. dedi. Ayrıca dava anlamında sadece işe iade davası mı açılabiliyor?
Eğer gerçekten yapmadıysanız yanlış anlamayın dediğimi ve en ufak kayıtta delil teşkil etmeyeceğine inanıyorsanız dava açın biraz uğraştırır ama temiz para bırakır
Hocam ben kendimden eminim. Herhangi bir hırsızlık yapmadım ama kameralara bu şekilde görünmüş müdür bilmiyorum. Ama ben düzgün inceleme yapıldığı zaman böyle bir şey olmadığı kanıtlanır diye düşünüyorum.
Kamera kaydını size göstermek zorunda değiller. Ancak dava açılırsa mahkemeye delil olarak sunulur. Hırsızlık yapmadıysanız bunun aksini kanıtlamak için dava açın gecikmeden. SGK sicilinize bile işlenir aman diyeyim. 46 nolu işten çıkış maddesi buna örnek.
Hocam sgk siciline işleyip işlemediğini nasıl öğrenebilirim?
Ne demek istediniz?
Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun. Hiç bir şeye imza atmayın. Size işe gelmemenize
dair söylenen şeyleri yazılı olarak isteyin. Vermezlerse fotoğrafını çekin.
Yazılı evrak yoksa dediklerini(işe gelmeme konusunda) yapmayın.
İşten çıkışınızla alakalı e devlette kayıt oluşturuldu mu? Eğer bu şekilde
bir kayıt varsa savcılığa şikayet edilip hızlıca delillerin tekrar incelenmesi
mümkün. Sonrasında eğer bu şekilde bir durum yoksa sicilin düzeltmesi,
iftiradan dolayı savcılık süreci işletilmesi ve haksız işten çıkarma nedeni
ile de hukuk davası açılabilir. Detaylı görüşmek isterseniz profilimdeki
numaradan ulaşabilirsiniz.
İyi forumlar
Tamamdır, birazdan sizinle iletişime geçeceğim.
migros durduk yere çıkarmaz diye düşünüyorum yinede davanızı açın tabi deliler ile sonuç belli olur geçmiş olsun
Hocam ben kendimden eminim. Yapmadığım bir şey yüzünden hırsız damgası yedim.