Şimdi yakın zamanda bende bunları yaşayacağımdan bildiğim bilgileri ve görüşleri eklemek istiyorum. İlk özgün kanalımın para kazanması açılmak üzere ve eskiden kalan bilgilerimle biraz araştırmadan sonra şöyle olması gerektiğini düşünüyorum.
Adsense açıldıktan sonra ABD vergi bilgileri doğrulama vb. her şeyi yapacağım ancak TR banka doğrulaması yapmayacağım.
Adres doğrulama pinlerini malesef ptt getirmiyor uzun zamandır, 3-4 ay bekledikten sonra adresimi manuel olarak kimlik ve fatura ile doğrulamak zorunda kalacağım zaten o zamana kadar adsense de beklemeli para.
3 yada 4 ayın sonunda pin için posta gelmediğinden pinsiz adsense adres doğrulamamı da yaptıktan sonra adsense vergi bilgilerimi de girdiysem yapmam gerekenler;

- Youtube TR adsense Aylık gelirim (2024 yılı için konuşuyorum) 20k TL üstündeyse ve buradan aşağı düşmeyeceğinden eminsem bağlı bulunduğum vergi dairesine gidiyorum.
- Sosyal medya - Youtube vergi istisnası başvurusu yapıyorum, işlemler tamamlandıktan sonra tekrar çağırıp gerekli belge ve bilgileri veriyorlar.
- Bundan sonra bir bankaya gidip sadece adsense den çekeceğim gelirlere özel bir hesap açıyorum. Bankada hesabı açarken vergi istisnası yaptığımı ve hesabın buna özel açılacağını bildiriyor, gerekli belgeleri veriyorum. Normal bir hesap açılmadığından emin oluyorum.
- Muhtemelen Ziraat Bankası olacak benim tercihim, çok sevmesem de herkesin tercihi olduğu için ve muhtemelen çalışanlar daha deneyimlidir düşüncesiyle gelir istisnası hesabı açmanın daha kolay olduğunu düşündüğümden buradan açacağım. Ayrıca evime çok uzak olmayan bir banka.
- Hesabımı açtıktan sonra vergi dairesine tekrar gidip hesap cüzdanını ve hesabımın bilgilerini verip son işlemleri yapacağım.
- Bu aşamadan sonra otomatik bağkurlu olacağım, 7 bin lira olması gerekiyor 2024 yılı aylık bağkur ödemesinin. 20 bin lira üstü aylık kazancı beklememin sebebi buydu, %15 kesinti + aylık bağkur. (sigortalı çalışanlar bağkur iptal edebiliyormuş)
- Hesabı adsense bağlayıp doğrulama ödemesi alıp doğrulama yapacağım. (Ne yapıldığının hesabını soramadığım vergiyi vermekten ve işlemlerden o kadar tiksiniyorum ki 0.25 kuruş ödemeyi bile istisna hesabı açtıktan sonra alacağım)
- Bundan sonra adsense gelirlerimi bu banka hesabıma çekebilirim. %15 otomatik stopaj kesilecek. + bağkur ücreti. (2024 yılı yıllık kazanç üst limiti 3 milyon TL diye hatırlıyorum, üstü kazançlarda şahıs şirketi açmak lazım. Kanalım ingilizce olduğundan iyi çalışırsam bu rakamları çok geçebileceğime inanıyorum seneye, o yüzden herkes gibi fazla vergiden kaçınmak için farklı önlemler planlıyorum.)

Olacak olanlar bunlar diye biliyorum, ekleme veya düzeltme yapanlar olursa sevinirim.