"Engelli" kelimesini ve farkını bence toplum olarak söküp atmalıyız. Bu o kadar çok geniş çaplı bir kelime ki, düşündüğünüz zaman aradaki sır perdesi çözülüyor.

Herkes engellidir, ve buna kimse itiraz edemez. Kusursuz bir tane insan yok, göremedim ben Göremezsiniz de zaten. Ya kulağı yamuktur ya burnu eğridir ya vücudunda ben vardır ya ayak parmakları biçimsizdir... Bu liste böyle uzar gider de gider. Sizin de %45 ortopedik rahatsızlığınız varmış, olsun. Bu hayatta sizin imtihanınız da odur belki, bilemeyiz.

Şimdi soruyorum size, tüm bu saydıklarımdan sonra sizin engelliyim demeniz ne kadar doğru? Ona kalırsa bende engelliyim, bu konuyu okuyan üyeler de, forum yönetimi de, yoldan geçen herhangi bir birey de. Sorunu bedende değil içimizde aramalıyız. İçimizdeki o kusur bizi birbirimizden ayıran şeydir.

Gönlünde hiçbir noksan yoksa işte o zaman kusursuzsundur hocam. Yalnızca fiziki durumlar bunlar, herkeste az ya da çok var ama var. Ve bu da birisini sevmene veya birisinin seni sevmesine engel değil. A kişisi de aşık olur sen de. Gönlümüz ayrııı, bedenimiz ayrı.

Doğru kişiyle olduktan sonra zaten ortada hiçbir şey kalmaz. Ver elini İstanbul!