AndroiDeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yusuf suresi 2. ayetten bir haber olan sensin
ayeti de yazayım : Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik.
bu ayet senin anlayışına göre araplara indirilmiş anlamını mı veriyor?
arapçayla arap olmayı aynı görüyorsan yabancı menşeyli her şey o ülkeye aittir ve sen kullanamazsın demektir
mesela elindeki telefon da madein türkiye yazmıyorsa sen kullanamazsın demektir.
malesef ayeti anlayış şeklin verdiğim örnekteki kadar akıl ve mantık dışı.
çoğunuz bana saldıracak demişsin ama insanlara ve inançlarına saldıran aslında sensin
ayeti olmadığı gibi mantıksız bir yorumlama yapıp Kuran a iftira atıyorsun
bu sebeple müslümanlara yapılan zulmü mantıklı görüp yetkilileri tebrik edecek kadar insanların dinlerini yaşamasına düşmansın.
o yöneticiler despot ve insanlığın düşmanıdır.
Kim bilir, ben bu ayetten bahsedene kadar senin haberin bile yoktu belki de bu ayetten. Neyse, orası ayrı konu. Bu tür konuların detay bahsi herkesle yapılmaz. Karşına bir şey bilmeyenler çıktığı zaman iftira atıyor oluyorsun, örnekte görüldüğü üzere.

Tacikistan olayına gelecek olursak, çok iyi yapmışlar. Böyle düşünüyor olmamı insanların inancına düşman olmakla ilgili olduğunu söylemişsin, güldüm 🙂 Öncelikle bunun için kindar bir yapıya sahip olmam gerekir. Dinler indirildiği coğrafyadan birçok örf ve adetler içerir. Tacikistan, kendi milletinin din aracılığı ile farklı bir millete doğru asimile olmasını istemiyor. Ben bundan bunu gördüm, sen nasıl görmek istiyorsan o şekilde görmeye devam edebilirsin. Korkma, herhangi bir şeyin düşmanı olmakla suçlamayacağım seni.