1,5 yıl önce e-ticaret şirketimizi kurduğumuz günden bu yana sürekli aynı arayışın içinde zamanımızı heba ettik. Derdiniz ürünlerimizi kendi markamızla, kendi marka etiketlerimizle satmaktı. Elbette birçok insan için bu o kadar da zor bir şey olmayabilir bulursunuz bir fason üretici ya da fabrika her neyse verirsiniz siparişi kendi markanızla ürünlerinizi ürettirirsiniz. Ancak şöyle ufak bir sorun var bu gibi bir işleyişi kurmak için ciddi bütçeler gerekir. Üreten firmaya 1 seri ürün sipariş veremezsiniz her seferinde en en en iyi ihtimalle 50-100 bin tl'lik sipariş vermelisiniz ki kendi markanızla ürün üretebilesiniz. Diğer bir sorun ise bu şekilde ürün çeşitliliği yaratamamak. Her bir ürün için yüklü siparişler vermek demek milyon tl'ler harcamak demek. Öyle bir bütçeniz varsa zaten çoktan markanız belli yerlere gelmiş, belli ekonomik güce kavuşmuş demektir. Yani benim gibi daha genç firmaların problemleri sizin için çoktan problem olmaktan çıkmıştır. O yüzden bu konuda soracaklarım bu gibi yüklü bütçeleri olan firmaları kapsamıyor. Benim derdim kendim gibi küçük bütçeler ile marka yaratmaya çalışan insanlara ulaşmak.
Şimdi ben bir grafik tasarımcı olduğum için birçok konuda insanlara ulaşmak ve onlara derdimi anlatmak hiçbir şey bilmeyen bir insandan birazcık daha rahat oluyor. Fakat ülkede maalesef adam akıllı iş yapacak adam bulmak çok zor. Neyse nitekim ben uzun uzun uğraşlar ve belki binlerce telefon görüşmesi, onlarca başarısız yada sözünü tutmaktan aciz insanla yapılan üretim anlaşmaları vs vs vs derken sonunda tüm ürünlerimi kendi markamla üretmenin yolunu yaptım. Öyle youtube yada instagramdaki yorumlara marka yazın size göndereceğim yada hepsi eğitimimde vs demeyeceğim merak etmeyin
Şimdi benim iki çeşit ürünüm var. Birincisi direk kalıbından, kesimine, dikimine, baskısına kadar kendimin ürettiği bayan t-shirtler. Bu konuda süreç hala devam ediyor sonlara yaklaştık sayılır. İkincisi birbirinden değişik onlarca toptancıdan temin ettiğimiz bayan giyim üzerine A'dan Z'ye diğer tüm ürünler. Ben bu toptancılardan temin ettiğim ürünlerin ense etiketlerini ürüne zarar vermeden yada değişiklik yapmadan kendi marka etiketlerim ile değiştiriyorum. Aynı şekilde yıkama talimatlarını da kendi markamın talimatları ile değiştiriyorum. Elbette sallama etiketinide. Daha sonrada kendi sitem ve pazaryerlerinde listeliyorum. Sipariş geldiğinde tüm ürünlerimi kargo peşetine koyup göndermek yerine yine kendi markama özel logolu kutular ile son derece şık premium bir şekilde müşterime kargoluyorum. Elbette bu süreçler burada 2 cümlede anlatıldığı kadar basit olmuyor. Zor oluyor, yavaş oluyor ama çözüyorum. Ancak tüm bunlarla bir yıldan uzun süredir uğraşıp çözdükten sonra birşey dikkatimi çekti ki piyasada böyle full servis hizmet veren tek bir toptancı yada firma artık adına ne derseniz yok.
Merak ediyorum acaba ben tüm bunları bir hizmet olarak kendi markalarını kurmak isteyen, kendi markaları ile ürün satmak isteyen insanlara sunsam talep olur mu? Öncelikle ben bu hizmeti sunarsam eğer örneğin toptancıdan 200 TL'ye alınabilecek bir ürünü kendi markanızla vs almak için belkide 400-450 tl ödemeniz gerekecek. Yani ürün başına maaliyet ciddi yükselecek. Ancak bunun karşılığında ürünleri markalamak ile ilgili hiçbir sorunla uğraşmayacaksınız. Elbette ürünleri fotolarını varsa videolarnı vs de ben müşteriye sağlayacağım.
Bu arada bu bir dropshipping projesi değil. Forumda her fırsatta dropshipping'e çakıp şimdi drop mu yapmaya çalışıyorsun demeyin ben sizin müşterinize göndermeyeceğim ürünü bir nevi size toptancı olacağım ama farklı bir toptancı... Elbette şekillendirilmesi, düşünülmesi gereken birçok şey çıkacak böyle bir hizmet vermeye karar verirsem ama merak ediyorum acaba benim gibi bir manyak çıkıp böyle bir iş yapsa ilgilenir misiniz?