chair12 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
semrushın çalışma mantığından habersiz bir sürü insan kendine SEOcu diyor şaka gibi.
Lafınız banaysa hocam, semrushin calisma mantığını cok iyi biiyorum tam da bu nedenle, bu örnekler uzerinden neden o algoritmadan çıkan sonuca guvenilmemesi gerektiğini söylüyorum. Çünkü semruhin calisma mantigi beni baglamaz, ve de bu isin bahanesi olamaz; verdigi kd degerleri tek başına cok guvenilmezdir sonuc ve gerçek bu.

Semrush kd verirken arama niyetine bakmaz
Ilk sırada hastane sitesi mi var, universite sitesi mi var, avukat sitesi mi var bakmaz. sitelerin kendince belirledigi as lerine bakar.
Ilk sayfadaki sonuçların içeriklerini Google kadar derinlemesine anlamlandiramaz, arama niyeti uyumunu detayli ölcemez
Bunun gibi gercek zorluk belirlemek icin ihtiyaci olan pek cok daha dataya yeterli düzeyde sahip değildir. Olamaz da zaten elinde Chrome gibi tarayici, Android gibi isletim sistemi, Gmail gibi hazine, Maps gibi veritabani vs yok.

Edindiği ve Google a gore komik seviyedeki tarama kapasitesi ile cesitli datalardan bir algoritmaya gore kd cikarir. Buna neler dahil zaten kendi sitesinde acikliyor, seo bilmeye gerek yok ingilizce cdviri yapacak kadar internet kullanabilmek yeterli.

Ama dedigim gibi, konu burada semrushin calisma mantığı değil, gününde sonunda o calismadan cikan metriklerin ne kadar işe yaradığıdır