Arkadaşlar bir süredir aklımı kurcalayan durum var. Sizlere danışmak istedim.
Ben bir süredir iyi bir firmanın paylaşımlı sunucusunda woocommerce alt yapısındaki siteyi yönetiyorum. Site henüz iyi bir trafik oranına sahip değil ancak sabah saatlerinde yeterince hızlı olan site (google pagespeed puanı da 80-90 civarı iken) sonraki saatlerde yavaşlıyor (pagespeed puanı da haliyle düşüyor).
Aktif kullandığım firmanın e-ticaret/woocommerce uyumlu hosting paketleri ayrı satılıyor ve fiyatları bir hayli yüksek. Henüz yeni olan ve bu fiyatları karşılayacak seviyeye gelmemiş bir web sitesini şimdiden o paketlere geçirmek istemiyorum. Ancak sitenin böyle yavaşlaması da hoşuma gitmiyor açıkçası.
Aranızda sadece bu geçişi yaparak sitedeki hız problemini çözen oldu mu? Asıl merak ettiğim cevap bu. Eğer öyleyse mecburen paraya kıyıp geçiş yapacağım.
Dipnot: Reklam veya fırsat amaçlı hosting sahipleri veya komisyoncuları yazmasın lütfen.
Merhaba web sitenizin yavaşlaması için tek etken hosting paketiniz olmayabilir gerekli kontrolleri sağladıktan sonra eğer hosting paketiniz yeterli gelmiyorsa o zaman geçiş yapmalısınız.