Merhaba arkadaşlar,
Bir müşterimize proforma fatura göndermiştim 13 haziranda faturayı onayladı işlemini yaptık bugün sevk ettik. Lakin proforma fatura 13 haziranda kaldığı için tarihi düzenlemeyi atlamışım ve gibe gönderip imzaladım faturayı sonradan farkettim malı normalde bugün teslim ettik. Bunun iptali için nasıl ilerleyebiliriz ?
Merhaba,
Aynı ay içerisinde işlem yaptıysanız sorun olmaz örneğin ödemeyi 24ünde aldım proforma fatura yada orjinal fatura haziran 13ünde sorun olur mu diye düşünmenize gerek yok aynı ay içerisinde olduğu sürece pek bir sorun olmaz.
İlla da iptal edeceğim diyorsanız karşı tarafın size iade faturası kesmesi gerekir
Proforma fatura resmi bir evrak değildir.
Teklif yada mal ve hizmet içerikli , şirketler arasında mal yada hizmet teslimi yapılmadan önce kullanılan bir belgedir.
Proforma fatura üzerindeki tarihin hiçbir önemi yoktur. Doğru bilgi budur.👍
Önemli olan sizin malı yada hizmeti teslim ettiğiniz tarihtir. Mal ve hizmet teslim edildiği andan itibaren 7 gün içerisinde faturayı düzenlemelisiniz.
Eğer proforma değilde normal faturayı onaylayıp maliyeye gönderdiyseniz, fatura iptal işlemleri yapılabilir, müşavirinizle görüşürseniz hızlı aksiyon almanızı sağlayacaktır😊
İyi forumlar dileriz👍