Selam,
Tavsiyem şu olur gidip sakın mt25, R25 gibi çift silindir ya da torku yüksek bir makine alma. Kısacası racing, naked tarzı motorlardan başlangıç için uzak dur.
Önce denge, gaz tepkimesi gibi durumlara hakim ol. Bunun için scooter ile başla. Arada bir kaçamak yapıp yakın ilçelere git. Trafiği iyice okumayı öğren. Şekil yapayım teker yapayım kafasında sakın takılma. Yaparsın elbet ama hiç tavsiye etmem. Önce düşük cc düşük torklu bir makine ile başla iyice kavra. Kaskını ekipmanını kesinlikle eksik etme. Ya yok ben kask takmam şeklim bozuluyor falan bilmem ne görüyorum bu tip insanları kafasından sızan kanları. Sen bu tiplerden olma. İlla üstünde olduğum makine biraz şekil dursun diyorsan naked, racing tarzı istiyorsan Ns200, rs200 alabilirsin. Başlangıç için iyi ama riskli çünkü yine çıtır bir tork var bu makinelerde dikkatli ol. Tekrar söylüyorum ekipmanını tak. İki teker kontrol, irade isteyen şeyler. Araçlarda olan kafes sistemi yok bir anlık gazla bulunduğun şehrin instagram gündem sayfasına düşersin. Bilinçli kullan, bilinçli kal. Türkiye trafiğinde bol şans.