Merhaba,
Ben Ukrayna'dan Dmytro Chumak. Kısaca kendimi anlatacak olursam son 10 yılımı hem SMM panel sahibi, hem kullanıcı, hem de bayi olarak geçirdim demek en doğrusu olur. 8 yıl boyunca kendi SMM panelimi yönettim ve böyle bir sistemi işleten ilk Ukrayna kökenli kişi olabilirim. Bu 8 yıl boyunca en büyük sağlayıcılarla çalıştım + sadece 5.000-10.000 siparişleri olan günümüzün en büyük panellerine kendi veri hizmetlerimi sattım. Toplamda 10 milyona yakın satış yaptım, ciddi paralar kazandım ve SMM panel sektörünün kaçınılmaz bir parçası olarak sahte paneller tarafından dolandırıldım. Arkadaşlarım arasında satış yaptığım ve hizmet satın aldığım Justanotherpanel, Morethanpanel, Bulkfollows ve Smmraja sahipleri de var. PerfectPanel sistemini kullanmaya başlayan ve Victor (PerfectPanel'in sahibi) ile uzun süredir devam eden bir arkadaşlığım olan 5. SMM paneliydim.
Şimdi tüm bunları sana neden anlatıyorum? Bildiğiniz gibi SMM panel sektörü uçsuz bucaksız bir uçurumdur. Başladığımızdan farklı olarak artık binlerce SMM paneli var ve bunların %99'u ne yazık ki dolandırıcılardan oluşuyor. Bu sektörde 10 yıl geçirmiş ve yaklaşık 2 yıl önce ayrılmış biri olarak, sağlayıcı ve bayilerden oluşan bu karmaşık ağda, SMM panel dünyasının (internette kimsenin paylaşmak istemediği) tüm deneyimlerimi ve sırlarını sizlerle paylaşmak istedim. .
Amacım bu sektöre ilk adımını atmak isteyenler için çok temiz bir yol haritası oluşturmak. Umarım bu yazı size yardımcı olur (daha fazla sorusu olanlar bana DM yoluyla ulaşabilirler). 
- Tek Ana Sağlayıcı Paneli Var mı? Varsa Hangileridir?
Bu muhtemelen SMM panel dünyası hakkında en sık sorulan sorudur

Hayır arkadaşlar tek bir ana sağlayıcı paneli yok. Tam tersi, sadece kendi alanlarında veya sosyal medya nişinde sağlayıcılar var. Kısacası tüm ana sağlayıcı hizmetlerine tek panel üzerinden asla sahip olamazsınız. Bir diğer yaygın yanılgı da ana sağlayıcının her zaman en ucuz fiyatı ve istikrarlı hizmetleri sunduğudur. Arkadaş yok! Ana sağlayıcı paneli bulsanız bile günümüzün en büyük SMM panellerinde bu ana sağlayıcıların hizmetlerinin daha ucuz olma ihtimali %70-80'dir. Bu yüzden
DERS 1- Bulma sağlayıcısına odaklanmayın, gelişmiş desteğe ve tamamlanan oran panellerinin yüksekliğine odaklanın
- Bir Panelin Ana Sağlayıcı Olup Olmadığını Nasıl Anlayabiliriz? Çok açık! Ana sağlayıcı panelleri yalnızca belirli sosyal medya kanallarına odaklanır. Ana sağlayıcı olduğunu iddia eden bir panelin 4-5 platforma farklı hizmet verdiği iddiası tamamen yanlıştır. Hiçbir panele kefil olamasam da sektördeki en iyi örnek Spotifypanel'dir. Tek bir odak noktaları var: Spotify hizmetleri ve paneli biraz kullandıktan sonra verilerin %70-80'inin kendilerine ait olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.
İkinci anlama yöntemi ise fiyatlardır. Ana sağlayıcının panelinde hiçbir zaman parçalanmış bir fiyat göremezsiniz. Hiçbir ana sağlayıcı panelinde 10.123$ gibi bir fiyat görmezsiniz. Bu, komisyonlarını içeren bir bayi fiyatıdır. Sağlayıcının %99'u $1 - $2.50 gibi belirli fiyat değerlerini kullanıyor 
- Ana Sağlayıcılar Bu Hizmetleri Nasıl Sunuyor? Ne Tür Bot Sistemi Kullanıyorlar?
On yıl önce her şey o kadar basitti ki (bot bilgim olmamasına rağmen) sektörde Facebook takipçi servisini alan ilk kişi olduğumu bile tereddütsüz söyleyebilirim. Minimum otomasyon ve kodlama bilgisiyle kendi botunuzu oluşturabilirsiniz ve istikrarlı bir şekilde çalışır. Ancak giderek büyüyen dijital dünya ve sosyal medya platformlarının botlara karşı önlem almasıyla birlikte bu iş artık derin kodlama bilgisi gerektiriyor.
Hemen şunu söyleyeyim, GitHub'dan bot indirebileceğinizi veya bir forumda satılan sosyal medya botunu satın alıp sağlayıcı olarak bu sektöre girebileceğinizi düşünüyorsanız unutun gitsin. Sosyal medya platformları neredeyse her hafta güncelleme yayınlıyor. Önemli olan sadece çalışan bir bot almak veya bulmak değil, satın aldığınız botun her hafta düzenli olarak güncellenmesini sağlamaktır. Bu, ekibinizdeki en az bir kişinin ileri düzeyde kodlama bilgisine sahip olması gerektiği anlamına gelir.
En sık kullanılan bot kodlama sistemi nedir diye soracak olursanız cevabı "REQUEST" olacaktır. Bu, dünya çapındaki SMM panel sağlayıcılarının %95'inin kullandığı sistemdir (biraz kodlama bilgisine sahip olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır).
- Hindistan, Bangladeş, Türkiye, Rusya ve ABD'den binlerce farklı SMM panel satıcısı ve sağlayıcısı var. İlk Defa SMM Panel Kullanıyorsak Panelin Bulunduğu Bölgeyi Dikkate Almalı mıyız?
Hem evet, hem hayır. Öncelikle bu sektörün omurgasını Hintliler ve Bangladeşlilerin oluşturduğunu bilmeniz gerekiyor. Aralarında hem çok büyük sağlayıcılar hem de en büyük dolandırıcılar var. Genellikle bu ülkelerde ucuz hizmetler bulabilirsiniz, ancak fiyatlar ne kadar ucuzsa, siparişin tamamlanma oranı ve müşteri desteği de o kadar düşük olur (örneğin,peakerr - Elitesmm).
Türkçe paneller ise 3. sırada yer alıyor. Bunlar orta zemin panelleridir. Ne Hint panelleri kadar ucuz ne de destek açısından kötüler (örn. Smmturk - Bestsmmprovider).
Rusya ve Ukrayna panelleri daha çok sağlayıcı tarafına odaklanıyor. Destekleri çok zayıf ama botları Kızılderililerinki kadar iyi.
European and American panels: Although they entered the sector 3-4 years later than other regions, I can comfortably say that these countries panels are currently the best in terms of support and service quality (e.g., Morethanpanel - Fivebbc - Clousty).

- SMM Panel Açmak İstiyorum. Sizce Hala Bu İşe Yatırım Yapmaya Değer mi, Daha Açık Bir Şekilde Para Kazanabilir miyim?
Hem evet, hem hayır. Eğer iş planınız bayi paneli açıp sağlayıcı fiyatlarınıza %25-30 kar marjı ekleyerek satış yapmak ise bu işe hiç başlamayın derim. Justanotherpanel, Morethanpanel, Bulkfollows gibi devlerin hakim olduğu bir pazarda bayi satışı yaparak hacim kazanmak ya da kar elde etmek neredeyse imkansız. Maalesef 2015-2019 yılları arasında smm panellerini bu şekilde açanların hepsi birer servet kazandılar ama 2024 şartlarında bu neredeyse imkansız.
Peki smm panel sahibi olarak nasıl para kazanabiliriz?
- Niş bir alanda uzmanlaşmanız gerekiyor. Amacınız tüm hizmetleri satmak değil, yalnızca bir hizmeti satmak olmalıdır. Eğer söz konusu YouTube ise, yalnızca bir YouTube paneli olmalısınız. YouTube alanındaki en büyük sağlayıcıları bulmanız ve mükemmel müşteri desteğiyle SMM panelinizi oluşturmanız gerekiyor.
- Kendi botunuza sahip olmanız gerekiyor
En kısa ve en direkt yol budur arkadaşlar. Çok basit bir TikTok takipçi botuyla, bir ay içinde günlük 3-5 bin dolarlık satışa ulaşmanızı engelleyen hiçbir şey yok.
- En Eski SMM Paneller Nelerdir ve Satış Hacmi Açısından En Büyük Hangisi?
Maalesef ilk veya en eski SMM panelleri artık aktif web siteleri değil. İlk SMM panelleri muhtemelen Instagram'ın popüler hale geldiği 2013 yılı civarında kurulmuştu ancak tam olarak günümüzün SMM panelleri gibi değildi. Bugünkü SMM panellerinin temelleri 2016 yılı civarında atıldı ancak igfollowers.com, igrbooster.net, youtubelikes.com gibi sitelerin ilk SMM panellerinin atası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bugün hala aktif olan SMM panelleri arasında
http://morethanpanel.com/ (eski bestpanel), Peakkerr ve smmfollows en eskileridir.
2024 yılında satış hacmi açısından en büyük SMM paneli olarak Justanotherpanel'i rahatlıkla gösterebiliriz. 
- Merak edenler için "Hey, bize en iyi SMM panel sağlayıcılarını ya da kullandığınız en iyi SMM panelleri söylemeyecek miydiniz?" Bu bölüm senin için

Evet arkadaşlar, bu yazımda 10 yıllık tecrübemi paylaşmaya çalıştım ama biliyorum ki sonuçta herkes bir şeyi merak ediyor: Bana göre en iyi SMM paneller ve SMM panel sağlayıcıları nelerdir?
Ne yazık ki, 5-6 yıl önceki sağlayıcıların çoğu bugün artık satış yapmıyor (eminim çoğu benim gibi para kazanmanın çok daha kolay yollarını bulmuşlardır). Kimseyi yanıltmaktan veya belirli bir panelin tanıtımını yapmaktan kaçınmak için, başlangıç seviyesinde her sosyal medya platformunun sağlayıcısı olduğunu bildiğim bazı panelleri paylaşmak istiyorum (hiçbir sağlayıcının her zaman %100 sağlamadığını yinelemeliyim, bu nedenle yerleştirirken bunu aklınızda bulundurun) senin emirlerin).
IG SAĞLAYICI: smmgray.com - postlikes.com - morethanpanel
Youtube Sağlayıcısı:
http://tube-boost.com/
TikTok Sağlayıcısı:
http://morethanpanel.com/
Spotify - Müzik Hizmetleri:
http://spotifypanel.com/
Reddit Sağlayıcısı:
http://boostupsmm.com/
Facebook Sağlayıcısı:
http://fastsmm.io/
Twitch Sağlayıcısı:
http://morethanpanel.com/ -
http://globalsmm.com/
(psi: piyasadaki neredeyse tüm sağlayıcıları tanıyoruz ama bu konuyu promosyon adresi olarak markalamak istemiyorum - yukarıdakiler uzun yıllardır kolayca referans verebileceğim en stabil sağlayıcılardır)
Tekrar belirteyim ki bunlar uzun yıllardır kullandığımız ve sağlayıcı olduklarından emin olduğum panellerdir ancak doğrudan sağlayıcılarla çalışmanın her zaman en iyi çözüm olmadığını da unutmayın. Hatta bir bayiden daha pahalı olabilir veya bayi panelinin desteği sizi sağlayıcının desteğinden daha mutlu edebilir. Daha yüksek hacimlere sahip oldukları için sağlayıcılar üzerinde daha fazla nüfuza sahipler.
- Son olarak son konuya değinelim: Şu ana kadar Kullandığımız En İyi SMM Paneller Hangileridir, Daha doğrusu Bayi Olarak Bugün Scratch'ten Başlasam Hangi SMM Panelleri Kullanırdım? (sağlayıcıların ve satıcıların bir karışımı).
Aslında smm panel kullanıcısı veya sahiplerinin sorması gereken ilk soru bu olmalıydı. Ne yazık ki herkes sağlayıcılar arıyor ve sonunda en ucuz hizmetler tarafından dolandırılıyor. Ana amacımız mümkün olduğu kadar ucuz ve desteği iyi olan panelleri bulmak olmalıdır. 10 yıllık tecrübemize dayanarak, boşta servis aldığımızda veya servislerini kullandığımızda bize neredeyse hiç sorun yaşatmayan paneller:
Morethanpanel.com : Eski adıyla Bestpanel Morethanpanel.com. Hem kendi botlarını (bildiğim kadarıyla TikTok - Twitch - Spotify) hem de hizmetlerini çok düşük bayi marjlarıyla satan bir site. Panelimizi satışa çıkarmamızdan 4-5 ay öncesine kadar hizmetlerimizin %25'e yakını bu panele bağlıydı ve destek hızlarının açık ara internetteki en iyisi olduğunu söyleyebilirim.
Smmraja.com: En eskilerinden ama en iyilerinden biri. Fiyatlar Morethanpanele göre biraz daha yüksek ancak hizmet çeşitliliği neredeyse beş kat daha fazla.
Fivebbc.com: Yüksek maliyete rağmen garantili hizmet satmak istiyorsanız ve müşterileriniz ayrıcalıklıysa bu panel ilk tercihiniz olmalı. Hizmet fiyatları oldukça yüksek, ancak işgal ettikleri alan tam da bu; pahalı ama garantili hizmetler. Eminim bunlardan daha ucuz paneller vardır ama bu başlıkta 3 kez altını çizdiğim gibi. Ana önceliğiniz en stabil ve iyi destekli smm panelini bulmak olmalıdır.
- Halihazırda bir SMM Paneli Olan Ancak SMM Paneli İçin En İyi Pazarlama Yöntemlerini Öğrenmek İsteyenler İçin:
Buraya kadar sizlere mümkün olduğunca doğru panelleri ve sağlayıcıları nasıl bulacağınızı anlattım arkadaşlar. Ancak ne yazık ki bu konuda %100 başarılı olsanız bile panelinize trafik çekemediğiniz sürece hiçbir önemi yok. Yani panelimize trafiği nasıl çekeceğimizin cevabı SMM panel pazarlamasında yatıyor. İşte şu ana kadar gözlemlediğimiz en etkili SMM panel pazarlama yöntemleri arkadaşlar:
1. Tabiki Blackhatworld: Açıkça söyleyebilirim ki SMM panel dünyasına giren birinin ilk uğrayacağı yer burasıdır. İnanılmaz bir trafik kaynağı. Eğer ilk defa SMM panel açıyorsanız SMM panel kısmında mutlaka konu olması gerekmektedir.
2. SEO: Evet, başarılı olursanız size milyonlar kazandıracak en zor ama en etkili yöntemdir. Çünkü binlerce kişi hâlâ "smm panel" ya da "ucuz smm panel" gibi Google aramalarıyla ilk SMM panel deneyimini yaşıyor.
3. Google Ads: Bildiğiniz gibi Google, SMM panellerinin reklamını yapmak konusunda oldukça sorunlu. Bunu kendi başınıza yapmaya çalışırsanız Google ads hesabınızın yasaklanma ihtimali %99'dur. En iyi yöntem bu tür sektörlerde reklam konusunda uzmanlaşmış bir reklam yöneticisi ile çalışmaktır.
4. SMM Listeleme Siteleri: Eğer ücretsiz ise panelinizi internetteki tüm SMM panel listeleme sitelerine hiç vakit kaybetmeden ekleyin.
5. Quora - Reddit: Quora'nın eskisi kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum ancak Reddit, SMM panel pazarlaması için hala çok güçlü bir kaynak. Panelinizin reklamını açıkça yapmamaya dikkat edin, aksi takdirde anında yasaklanırsınız.
6. Discord Grubu: Özellikle Hindistan ve Pakistan için etkilidir. Panelinizi ister ilgili Discord kanallarında duyurun, ister doğrudan kendi sunucunuzda reklam verin.
7. Skype - Telegram Spam: Evet, çoğunuz bunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz ancak SMM dünyası, özellikle de sağlayıcılar ve büyük satıcılar, tamamen Skype ve Telegram üzerinden faaliyet göstermektedir. Skype'ta SMM panel sahiplerinin toplandığı yüzlerce grup var. Bu gruplara katılın ve hizmetlerinizi tanıtın.
Benden bu kadar arkadaşlar. Umarım bu konuları faydalı bulursunuz ve smm panel yolculuğunuzda size yardımcı olur.