haha

noldu bizim
diyen arkadaşa ya? ee şimdi de siz gram fikriniz olmadan, görmeden bilmeden, duyduklarınız ile sallar oldunuz =) bilip bilmeden atıp tuttunuz hocam. benim hakkımda da, yaşadıgım çevre hakkında da.
Domuz yiyorlar evet, ama kan içen görmedim ne alaka? Hakikateun bu zırvayı nereden duydunuz? Zina(!) var, fakat en azından taciz tecavüz, sübyancılık yok. Hacı hoca takılıp da milletin *tünü *şını kesenler de yok. İsteyen ibadetini yapıyor, yapmayana da saygı var. İsteyen inanıyor, inanmayana da mobing yok. Din ne siyasete, ne eğitime, ne ekonomiye, ne başka birşeye alet ediliyor. Olması gerektiği gibi vicdanlarda yaşanıyor. Bu nedenle de çok daha kolay yaşaması....
Ayrıca pek çok toplumda, dinden bağımsız olarak söylüyorum bunu, gerçek dindarlar emin olun Türkiye'dekinden çok daha samimi dindar ve dini kurallara bağlı.
Bunu size anlatamam, gidip görmeniz lazım, kısmet olur umarm.
Yazım şeklimden dolayı iletişimde zıtlık oldu belki daha açık yazmalıydım.
O yazdığım şeyleri yapıyorlar diye yazmadım, o yazdığım şeyleri onlar o dinlerde de günah diye yazdım. (bazıları tartışma konusu örneğin baktığımda domuz yemek için ye de diyemiyorlar yeme de diyemiyorlar kimisi tanrının domuza temiz dediğini kimileri ise barındırdığı parazitlerden dolayı günah oldugunu söylüyor vs)
Ama dediğim gibi üç aşağı beş yukarı her dinde kurallar benzer veya aynı.
Bunu uygulamıyor olmaları, ki sizde yazdınız zina var diye, yok, hangi dine bakarsanız bakın zina yok haram.
Yapıyorlar, hatta haç kolyesi takanı da yapıyor kiliseye gideni de yapıyor değil mi?
Bu durumda bu onların dinini daha kolay mı yapıyor, demek istediğim bu.
Örneğin:
https://www.youtube.com/shorts/YV5GwPksc0U
Yahudiler lamba icat etmişler, shabbat'da ateşi karartmak veya açmak yasak olduğu için, Allahı kandırmayı severler yahudiler, lambayı aç kapa yapmıyor ama döndürerek günaha girmemiş oluyorlar.
Tartışma sebebimiz siz islama hard mode diyorsunuz fakat diğer dinlerden pek de farkı yok, diğerleri daha çok tahrip olduğu için bazı kurallar unutulmuş veya farklışaltırılmış. Romanın vs. etkisiyle özellikle hristiyanlığın papa/para/otorite/tartı kuralları kesinlikle güvenilir değil.
Ama bakıldığında her dinin kuralları üç aşağı beş yukarı aynı çünkü gönderen aynı.
Benim sizle tartışma sebebim bu.