caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhafazakar hristiyan mahallesinde domuz yiyorlar, kan içiyorlar, birbirleriyle zina yapıyorlar, hiçbir ibadet yapmıyorlar ve kutsal kitaplarını okumuyor yanlızca haç kolyesi takarak hayatı kolay bir din ile yaşıyorlar mı demek istiyorsunuz?
Benim bildiğim 3 dinde de günah olan şeyler üç aşağı beş yukarı aynı olmasa da benzer. İbadetler de aynı şekilde.
Toplulukların dini icra etmeme halleri o dinin kolay olduğunu mu gösterir?
İncilde veya tevratta şunu yapmayın bunu yapmayın denilen şeyleri bir excel tablosuna yazsanız, üstte yazdığım zina, cinayet, alkol, domuz vs. şeylerin onlarda da haram olduğu gibi şeyler karşısında müslümanlıkta daha çok mu zorluk buldunuz?

haha noldu bizim

Alıntı
Aynı tarih gibi dini de herkes konuştuğu için insanlar her duyduklarını dinden sanıyor.
diyen arkadaşa ya? ee şimdi de siz gram fikriniz olmadan, görmeden bilmeden, duyduklarınız ile sallar oldunuz =) bilip bilmeden atıp tuttunuz hocam. benim hakkımda da, yaşadıgım çevre hakkında da.

Domuz yiyorlar evet, ama kan içen görmedim ne alaka? Hakikateun bu zırvayı nereden duydunuz? Zina(!) var, fakat en azından taciz tecavüz, sübyancılık yok. Hacı hoca takılıp da milletin *tünü *şını kesenler de yok. İsteyen ibadetini yapıyor, yapmayana da saygı var. İsteyen inanıyor, inanmayana da mobing yok. Din ne siyasete, ne eğitime, ne ekonomiye, ne başka birşeye alet ediliyor. Olması gerektiği gibi vicdanlarda yaşanıyor. Bu nedenle de çok daha kolay yaşaması....

Ayrıca pek çok toplumda, dinden bağımsız olarak söylüyorum bunu, gerçek dindarlar emin olun Türkiye'dekinden çok daha samimi dindar ve dini kurallara bağlı. Zira din siyaset ya da reklam olsun diye değil, başkalarına şov malzemesi ya da kendini haklı edip egosunu okşamak için de değil, gerçekten bireysel olarak vicdanlarda yaşanıyor...

Bunu size anlatamam, gidip görmeniz lazım, kısmet olur umarm.