bir büyüğümün sözü vardı: "Boş kova ne koysan dolar" diye, hali hazırda maneviyata gebe bir boşluktaysanız zaten aynı huzuru kilisede veya sinagogda da bulursunuz emin olabilirsiniz. size cami denk gelmiş yaşadığınız coğrafya sebebi ile, haklı olarak....
Müslüman bir ailede yetiştim. 13 yaşıma kadar her yazım camilerde Kuran kurslarında geçti ve hayatımın çok uzun döneminde 5 vakit namaz kıldım. Kuran'ın Türkçe meailini de farklı kaynaklardan 3 defa bitirdim.
Buna ilaveten islam harici farklı ilahi veya ilahi olmayan dinlerden pek çok dostum oldu ve hayat şekillerine yakından tanıklık edebildim. Şuan da muhakafazar bir hristiyan mahallesinde yaşıyorum.
Kısacası duyduklarıma göre değil, %99 un aksine bildiklerime göre yazdım. O nedenle engin bilgilerinize ihtiyacıım yok. Söylediklerinize katılmıyorum. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.
Muhafazakar hristiyan mahallesinde domuz yiyorlar, kan içiyorlar, birbirleriyle zina yapıyorlar, hiçbir ibadet yapmıyorlar ve kutsal kitaplarını okumuyor yanlızca haç kolyesi takarak hayatı kolay bir din ile yaşıyorlar mı demek istiyorsunuz?
Benim bildiğim 3 dinde de günah olan şeyler üç aşağı beş yukarı aynı olmasa da benzer. İbadetler de aynı şekilde.
Toplulukların dini icra etmeme halleri o dinin kolay olduğunu mu gösterir?
İncilde veya tevratta şunu yapmayın bunu yapmayın denilen şeyleri bir excel tablosuna yazsanız, üstte yazdığım zina, cinayet, alkol, domuz vs. şeylerin onlarda da haram olduğu gibi şeyler karşısında müslümanlıkta daha çok mu zorluk buldunuz?