Zamanında, Allah'a küfür eden ve İslam'la dalga geçen bir kafirdim. Pek çok pis ortama girdim ve birçok kız arkadaşım oldu.Her fırsatta İslam'la dalga geçiyordum.Fakat gerçek İslam'ı tanıdığımda, ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım. Gerçek İslam'dan biraz bahsetmek gerekirse, Türkiye'deki insanların %95'inin, belki daha fazlasının, Müslüman olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu kanıya nasıl vardığımı merak ediyorsanız, birkaç kez Muhammed (s.a.v.)'in hayatını ve Sahih Buhari Müslim okursanız, bu toplumun ve "Müslüman" olarak bilinen pek çok toplumun İslam'la alakası olmadığını görebilirsiniz.

Yukardaki arkadaşım "caylakgirisimci" de çok güzel özetlemiş: Her sakallının peşine düşmeyin, çünkü birçoğu müşrik. Gerçek İslam, kaynaklarıyla doğru bir şekilde öğrenildiğinde, insanın hayatını tamamen değiştirebilecek bir yol sunar. Kendimizi, sahih kaynaklardan ve güvenilir alimlerden öğrenerek bu yolda geliştirmeliyiz.

İslam'a girmemdeki en büyük sebeplerden biri de, zamanında birçok kadın erkek ilişkilerine dair kitaplar ve makaleler okumuş olmamdır. Bu iki cinsiyeti çözmek için çok şey okudum ve eskiden toplumun geniş dediği erkek profilindeydim. Okuduğum kitapların İslam'la hiçbir alakası yoktu fakat bu kitaplarda anlatılan kadın erkek ilişkilerine baktığımda, hepsi İslam'ın uygun gördüğü evliliğe yakın şeyler söylüyordu. Tabi kitapların içinde İslam'a zıt olan birçok şey de vardı.

Bu tezatlıklar ve karşılaştırmalar, İslam'ın evlilik ve ilişki konusundaki öğretilerinin ne kadar değerli ve doğru olduğunu anlamama yardımcı oldu. Bu, İslam'ı daha derinlemesine araştırmam ve sonunda İslam'ı kabul etmem için bir kapı araladı.