Hocam Öncelikle Yorumunuz İçin Teşekkürler
Bu Mevzuyu Kuzenimle 1 Yildir Konuşuyoruz Kendisi Muhafazakar Bir Aileden Gelme Sürekli Beni Camiiye Çağırıyordu O Namazını Kılıyordu Ben Kapıda Bekliyordum Sonrasında Birgün Bende Girdim Yani Zor Zamanlar Geçiriyordum Sanki Bi Rahatlama Geldi En Azından Camiideyken Veyahut Namaz Kılarken Kendimi Rahat Hissediyordum Ondan Sonrasında Buralar Geldim
bir büyüğümün sözü vardı: "Boş kova ne koysan dolar" diye, hali hazırda maneviyata gebe bir boşluktaysanız zaten aynı huzuru kilisede veya sinagogda da bulursunuz emin olabilirsiniz. size cami denk gelmiş yaşadığınız coğrafya sebebi ile, haklı olarak....
Eğer derinlemesine araştırır, şeriatı(Allah'ın kurallarını) öğrenir ve kuranı devamlı okursanız anlarsınız ki İslam aslında en kolay dindir. En basitinden içinde "kolay" geçen ayetleri okursanız Allah'ın türlü türlü durumda nelere kolaylaştırdık, kolaylaştırırız, kolaylaştırır dediğini görürsünüz, en basitinden haramlar ayetinde bile "zorda kaldığında aşırıya kaçmadan yiyebilirsin" gibi kolaylıklar bulunur. Aynı tarih gibi dini de herkes konuştuğu için insanlar her duyduklarını dinden sanıyor.
Müslüman bir ailede yetiştim. 13 yaşıma kadar her yazım camilerde Kuran kurslarında geçti ve hayatımın çok uzun döneminde 5 vakit namaz kıldım. Kuran'ın Türkçe meailini de farklı kaynaklardan 3 defa bitirdim.
Buna ilaveten islam harici farklı ilahi veya ilahi olmayan dinlerden pek çok dostum oldu ve hayat şekillerine yakından tanıklık edebildim. Şuan da muhakafazar bir hristiyan mahallesinde yaşıyorum.
Kısacası duyduklarıma göre değil, %99 un aksine bildiklerime göre yazdım. O nedenle engin bilgilerinize ihtiyacıım yok. Söylediklerinize katılmıyorum. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.