HelloWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elbette bir panel veya kurduğunuz herhangi bir yazılım sistemde açık bırakabilir ancak aksine cpanel gibi güvenilir hosting kontrol panelleri web sitesi yönetimini daha güvenli hale getiriyor. cpanel ile milyonlarca trafiği yönetmek sorun olmayacaktır. İnanılmaz gelişmiş bir panel ve bunlara oranla oldukça hafif.

Burada panel tercihinin de önemli olduğunu belirtmek gerekir. Baktığımız zaman evet cpanel biraz maliyetlidir. Alternatif olarak directadmin tercih edilebilir ve directadmin de oldukça başarılıdır.

Ancak şöyle de bir durum var. Örneğin konu sahibinin ekran görüntüsündeki sunucusu sanırım bir hetzner arm64 sunucusu. @A.AY; Doğru mu acaba?
ve cpanel'in arm desteği yok.
Ancak directadmin pro pack ile arm kullanılabilir;
https://docs.directadmin.com/changel...ion-1.642.html

Diğer birçok panelin de henüz arm64 desteği bulunmuyor. Ancak bunun için cloudpanel önerebilirim. Cloudpanel arm64 desteği bulunan ve sürekli güncellenen çok hafif bir panel. Keza geliştiriciler tamamen basit bir mimari oluşturmaya özen gösteriyor. Yani sadece web sitesi yönetimini/yedekleri kolaylaştırmak adına.

Ek olarak başlangıç seviyede sistem yönetim bilgisi olanlar içim lamp karmaşık olabilir.
X86 AMD intel bunu seçtim.
Geçmişte bir arkadaş bana arm64 seçme demişti.