cuLt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer tebligat ise, ya bir mahkemen vardır ( e-devlette yok ise tanık olduğun ) onun bildirimidir, ya direk savcılık çağrı kağıdıdır ve tebligat ulaşmadığından iade olmuştur bu sebepten sana emniyetten bildiri için ulaşmışlardır ya da masak tarafından yapılan takip sonucu hesabına giren çıkan tutarların sebebi için bir tebligat göndermişlerdir.

Masak tarafından geldi ise, onların bir vergi müfettişleri oluyor. Şuan tam anımsamıyorum ama, bir evrak yolluyorlar sana içinde 9 - 10 adet soru bulunan. Onları cevaplayıp, belirtilen adrese tekrar geri yolluyorsun. Ona ait bir evrak olabilir.

Bunun dışında, karakola ifade için çağırılmış olsan sana "tebligatın var" demezler, "evrakın var, ifadeye gelmen lazım" derler.

Geçmiş olsun.
bilmiyorum ki , karakola çağırmış, annem öyle diyor
itcodermaneger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kimse aramaz,
2- Önce eve tebligat karakoldaki polis memuru tarafından bizzat getirilir,
3 - İkamet adresiniz güncel ise ve adreste bulunamadıysanız telefon ile aranarak karakola davet edilirsiniz,

Bende bir kaç kez arandım bu şekilde, muhtemelen dolandırıcılardır. Siz arayan bir numarayı annenizden istetip en yakın karakoldan bilgi alın. Gerekeni numara üzerinden size söyleyeceklerdir.

DİP NOT : 250 TL bir tutarında Papara transferi için karakola çağrılan birisi olarak söylüyorum bunları, evime tebligat filan gelmedi direk polis gelerek ifadeye çağırdı.
Hocam karakolda nöbetçi aramış olabilir karakola çağırdı çünkü, adreste yoktuk.

NetXx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karakoldan gayet aranabilirsiniz. Durumda bir sakatlik yok.
banka hesabiyla ilgili soru sorduysa buyuk olasilikla ya supheli bir hesaba para gonderdiniz ya da supheli bir hesaptan para aldiniz. Bunu izah ettireceklerdir.
son zamanlarda ozellikle banka/papara vs. Hesabini kiraya veren cahiller yuzunden bu tarz olaylar artmaya basladi maalesef.
İnşallah o tarz bir olaydır, basit savunur geçebiliriz. Tüm konuşma kayıtlarını tutuyorum çünkü 2020 den beri