İyi niyetli eleştiri ile artniyetli eleştiri arasında fark var.
Bu zamana kadar yaptığım tüm eleştirileri, hangi kategoriyle ilgiliyse o kategorinin moderatörüne ilettim. "Şu kategoride eksik var, şunun yapılması gerekiyor fikrimce" dediğim zaman aldığım cevap herkesi çok tatmin eder eğer buraya atarsam, gayet olumlu şekilde yaklaştı ve ilgileneceğini söyledi.
Herhangi bir moderatörle ilgili bir eksiklik (kendimce) gözüme çarptıysa, onu direkt kendisine ileterek naçizane fikrimi haddimi aşmadan sundum, her zaman olumlu dönüş aldım.
Fakat hiç bir zaman, bu eleştirileri yapmak için konu açarak arkama destek toplamaya çalışmadım.
Foruma başladığım süre, genel itibariyle ortalamanın altında olsa bile (sanırım 3-4 yıl) bu geçirdiğim sürede herhangi bir moderatör tarafından mağduriyet yaşatılan üye görmedim (ticari değil, forum kuralları çerçevesinde), moderatör kadrosunda da yer aldım ve en çok dikkat edilmesi gereken şey her zaman üye haklarını korumaktı. Geçirdiğim süre boyunca "tek bir reklamveren / kurumsal plus" üyeye ayrım yapıldığına şahit olmadığıma yemin edebilirim.
Arkadaşlar, forumda zaten istense de ayrım kayrım YAPILAMAZ. Çünkü herhangi bir üyeye açılan şikayet konusu şeffaf olarak tüm üyelere gösteriliyor.
İzleyeceğiniz yol çok önemli. Bu platform nerdeyse tekel ve rakibi yok. Rakibi olmayan ve tekel platformların çoğuna bakarsanız üyelere / hizmet alanlara ne yaşatıldığına şahit olabilirsiniz. Eğer istenirse çat çut üye banlanır, şikayet konuları gizlenir, herhangi bir eleştiri hakkı sunulmaz bile kısaca dikte edilir fakat gördüğünüz gibi bu konuda istediğimiz her şeyi saygı çerçevesinde ve yapıcı olarak dillendirebiliyoruz.
Ekmek teknemize sahip çıkalım.